Primarul Emil Boc a participat astăzi, nu la Untold, ci la deschiderea anului școlar, la Liceul Teoretic „Avram Iancu”. Clujenii care i-au urmărit activitățile festivaliere din weekendul fără mască l-au taxat dur pe edilul care a postat, ca de obicei, pe Facebook, teribila-i ispravă!
„Ai carte, ai parte!
Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți a reprezentat dintotdeauna o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor.
Cluj-Napoca se poziționează ca hub european al inovării, unde tinerii în curs de formare și educare reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale comunității. Creativitatea și dinamismul tinerilor, alături de șansa unei educații de cel mai înalt nivel direcționează tot acest potențial către o dezvoltare sănătoasă, către un oraș așa cum ni-l dorim: un reper european prin viața sa culturală dinamică, vibrantă, unde experimentarea, inovarea și inițiativa sunt „la ele acasă”.
Vă doresc un an școlar plin de realizări, de cunoștințe și de experiențe noi și nu uitați: investiția în educație este cea mai bună investiție pentru viitorul nostru!”, a scris primarul Boc, oferindu-le clujenilor pe Facebook nu mai puțin de 25 de imagini de la festivități.
Până la ora publicării acestui articol, maestrul de ceremonii Emil Boc a primit sub postarea sa aproape 200 de comentarii. Multe dintre ele nu pot fi reproduse, datorită caracterului injurios al limbajului, de o virulență extremă. Majoritatea comentariilor îl critică pe edilul liberal pentru duplicitatea sa – la festivalul Untold, susținut fervent de primar, petrecăreții au fost liberi la distracție fără mască, iar acum, la deschiderea școlii, elevii stau încolonați cu botniță.
Vă redăm doar câteva dintre comentariile clujenilor (doar părțile din ele care pot fi redate):
„A, ce fain! Poze cu copiii noștri pe pagina de Facebook a primarului fără să ne ceară nimeni aprobarea, exact ce ne doream!!!”, a sesizat ironic Radu Valentin Băzăvan.
„Copiii care azi sunt obligați să poarte botnițele de super eroi la școală sunt cumva aceiași care până ieri se jucau împreună liniștiți prin parcuri sau printre blocuri, alergându-se, îmbrățișându-se, împărțindu-și covrigii și sticlele cu suc? (…)”, a comentat Mihai Muntean.
„La Untold, ăsta nu a purtat mască, nu era nici un pericol între cei peste 70000 de participanți! A, uitasem, ăia erau vaxxinați cu serul minune, pe când aici copiii sunt foarte periculoși pentru «somitățile» lor!”, a comentat Teodor Batar.
„Domnule primar,
În momentul în care scriu acest mesaj, aveți 129 de comentarii și doar unul singur este de bine. Oare asta nu vă dă de gândit? Chiar nu vă mai pasă de opinia simplilor cetățeni?
Am două imagini întipărite în minte și un nod mare în gat. Cea cu niște copilași, al căror zâmbet de bucurie, în prima zi de școală, nu se vede din cauza măștilor, și rânjetul vostru de avizi de putere, bani și interese, prezenți la UNTOLD, unde zecile de mii de oameni nu aveau măști.
Dacă acolo ați putut adopta toate măsurile de siguranță, la școli de ce nu se poate?
Păcat, domnule primar, mare păcat!
Am fost un susținător înverșunat al primarului Boc, iar de zicea cineva ceva rău de dumneavoastră, îl puneam la zid un-doi.
Acum nu vorbim de politică, ci încerc să mă adresez primarului Boc”, a scris Grigore Terec.
„La câteva ore de la încheierea Untold, festivitățile de început de an din Cluj se desfășoară, „din cauza contextului epidemiologic”, fără părinți…”, a comentat Livia Florentina.
„Livia, fariseism politicianist”, i-a răspuns Liviu Horvath.
„Dl. Emil, reiterați o lozincă neoliberală justificativă, dar în același timp amuzant de adevărată: «cartea» făcea referire la cartea funciară care stabilea cine are proprietate și cine n-are. Astfel: N-ai carte – ești sărac – n-ai nici carte. E lozinca elitelor liberale de pe vremea când primarul, popa, învăţătorul şi notarul erau «membri de vază»-îmbuibații satului-evident de ce! Astfel, faptului că aveau școală justificau bogăția, cartea le-a adus bunăstarea, nu pentru că-i exploatau pe restul. O scurtă analiza socio-antropologică arată că lucrurile nu stau deloc așa, meritocrația e în general o lozincă populistă justificativă. Astăzi justificarea multor îmbuibați e mult mai subversivă, ține de apartenența la vreun serviciu, la fosta securitate, fosta nomenclatură etc. Cei care și-au trimis odraslele la școli în USA, la Londra, prin anii 90, cu banii de iaurt, precum antisocialul dvs. premier”, a comentat Vali Albinet.
„Toată lumea speriată! Nu se vede nici o bucurie pe fețele copilașilor. Sunteți mulțumit de imaginea pe care o aveți în fața ochilor? Nu se compară cu cea din weekend, nu?”, a scris Anamaria Steau Tripon.
„Nu vedem acele investiții de care vorbiți. Ultima școală nouă s-a construit în Cluj-Napoca în 1996.
Între timp este înghesuială mare în școlile din centru și școală pe schimburi la Cluj”, a comentat Oana Maria Surdu.
„În spitale, domnule Boc, în spitale trebuie făcute investiții, pentru că tocmai s-a terminat nebunia de Untold…”, a scris Tigan Adriana-Elvira.
„Aceleași discursuri comuniste ca în fiecare an școlar, din 89’ încoace!”, a observat Cristina Ardelean.
„Dar de ce purtați mască afară? La Untold nu aveați”, a remarcat Deju Ionuț.
„Ai parte doar dacă ai partid care să te promoveze”, a remarcat și Vasile Chiparatu.
„Proverbul ai carte și parte, vine din perioada când înscrisul cu împuternicirea de la domn se numea carte. Gen ai spatele asigurat, ai parte”, l-a informat pe primar Sorin Giurgi.
„La Untold nu porți mască, dar aici între copii ți-e frică să nu te infecteze copilașii ăștia?”, a comentat Teodor Batar.
„Copiii cu mască și la festival fără”, a remarcat Csaba Ilyes.
„Bine că pe copilași i-ați pus să stea cu masca pe față și în 4 zile de Untold, singurii cu mască erau jandarmii și cei de la ISU… bravo!”, l-a felicitat pe primar Cristian Oltean.
„La Untold au stat 100.000 de oameni grămadă ca sardelele fără măști si pe copii ii chinui cu planurile voastre”, a scris Lixandru Constantin.
Și activistul Szakats Istvan a reacționat pe pagina de Facebook Clujul Civic:
„#amintiri din #covid #noaptea #ziua #clujnapoca
Oare primarii n-ar trebui să depună Jurământul lui Ipocrite?”
Sursa: ziar de cluj
Dar, cine ii opreste pe parinti sa riposteze cand vad atata nedreptate si copii abuzati fizic si psihic cu masti si distantare ? De ce continua sa behaie ca oile dupa gardul scolilor ? Cine ii opreste sa-si ia odata libertate inapoi si pentru copiii lor ?