Actualitate

EMA nu-și asumă responsabilitatea pentru doza a treia de vaccin , dar Klaus Iohannis a spus că și-a făcut a treia doză de vaccin anti-covid

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. In timp ce EMA nu-și asumă responsabilitatea pentru doza a treia de vaccin. Președintele nu a precizat când a făcut doza booster.

„Da, mi-am făcut doza a treia”, a spus Iohannis, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor pe această temă.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat doza a treia de vaccin doar pentru persoanele cu un sistem imunitar compromis sever, deși nu există dovezi științifice că numărul de anticorpi ar crește în cazurile acestora. În ce privește celelalte categorii ale populației, vulnerabile sau la risc, responsabilitatea administrării celei de-a treia doze a fost pasată autorităților naționale.

”Deși nu există dovezi directe privind capacitatea de a produce anticorpi la acești pacienți protejați împotriva Covid-19, este de așteptat ca doza suplimentară să mărească protecția cel puțin la unii dintre aceștia. EMA va continua să monitorizeze orice date care apar referitoare la eficacitatea sa. Informațiile despre produs ale ambelor vaccinuri vor fi actualizate pentru a include această recomandare”, a transmis Agenția Europeană a Medicamentului.

 

Syrsa:Digi24 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Mircea
Mircea
2 ani în urmă

Mare mincinos ! Precis si-a facut vaccin cu ser fiziologic ori cu seringa goala ! Numai un tampit poate sa-l creada ca si-a facut vaxxinul real de care se moare subit !!!