Actualitate

Comisia Europeană ia în calcul să ofere despăgubiri pentru victimele serurilor anti-COVID – Mii de decese au fost confirmate. 75.000 de probleme neurologice de la Pfizer

La nici un an de zile de când a început vaccinarea cu serurile anti-COVID-19 au fost înregistrate nu mai puțin de 75.000 de persoane care ar fi suferit probleme neurologice grave de la Pfizer, iar 5.000 de persoane ar fi murit în urma vaccinării. În acest context, Comisia Europeană are în vedere adoptarea unei rezoluții prin care victimele serurilor să fie despăgubite, informează Clujust.ro.

Practic, va fi întocmit un fond de despăgubire prin intermediul căruia se va acorda pentru fiecare tip de ser cuantumul sumei alocate, în funcție de numărul de victime.

În total, până acum au fost raportate peste 1 milion de reacții adverse în urma serurilor anti-COVID.

Ce presupune rezoluția de la Comisia Europeană

Rezoluția prevede următoarele puncte:

„Parlamentul European,

– având în vedere articolul 13 din Regulamentul de procedură,

A. Întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente enumeră deja aproximativ un milion de cazuri de reacții adverse în urma injectării vaccinurilor împotriva COVID-19:

– 435.779 pentru vaccinul Pfizer Biontech;

– 373.285 pentru vaccinul AstraZeneca;

– 117.243 pentru vaccinul Moderna;

– 27.694 pentru vaccinul Janssen.

B. Întrucât aceste reacții adverse sunt uneori grave; întrucât, de exemplu, aproximativ 75.000 de persoane ar fi avut efecte neurologice după vaccinul Pfizer;

C. întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente susține că, în Uniunea Europeană, vaccinurile împotriva COVID-19 au avut consecințe fatale pentru 5.000 de persoane:

– 4.198 în cazul vaccinului Pfizer;

– 1.053 în cazul vaccinului AstraZeneca;

– 392 în cazul vaccinului Moderna;

– 138 în cazul vaccinului Janssen;

D. Întrucât Comisia Europeană a negociat contractele de achiziție și nu a dorit ca laboratoarele farmaceutice să-și asume răspunderea; întrucât deputații din Parlamentul European nu au avut acces la contracte în timpul negocierilor,

1. Invită Comisia să instituie un fond de despăgubire a victimelor vaccinulor împotriva COVID-19;

2. Încredințează Președintelui sarcina de a transmite prezenta rezoluție Comisiei șis tatelor membre”, se arată în documentul menționat de sursa citată.

Rămâne de văzut când va face Comisia Europeană anunțul oficial cu privire la despăgubirile oferite pentru persoanele cu afecte adverse în urma administrării serurilor anti-COVID-19. Un aspect important de luat în calcul este și orizontul de timp pentru care va fi oferit sprijinul financiar, având în vedere faptul că serurile sunt experimentale până în 2023/2024, potrivit producătorilor.

 

Sursa: .b1tv.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile