Actualitate

Dominic Fritz și-a bătut joc de revoluționarii din Timișoara și le-a tăiat sirena care trebuia să sune la 32 de ani de la căderea comunismului

Sirenele antiaeriene ar fi trebuit să sune azi în tot orașul de pe malul Begăi pentru a marca 32 de ani de la momentul în care, însă sirena din Piața Victoriei nu a funcționat. Mai mulți revoluționari din Timișoara adunați în balconul Operei, un simbol al Revoluției, au strigat „Rușine să vă fie!” când au constatat că sirena nu va mai suna ca de obicei la această ocazie. Revoluționarii din Timișoara îl acuză pe primarul Dominic Fritz (USR) de faptul că Primăria nu s-a îngrijit de revizia tehnică a sistemului de alarmare pentru situații de urgență. ISU afirmă că dimineața, la control, softul sirenei a funcționat.

„Rușine să vă fie!”, au strigat din balconul Operei câțiva revoluționari veniți să celebreze trecerea celor 32 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș liber de comunism. A fost pentru prima oară când sirenele nu au sunat în centru, așa cum se întâmpla până acum, informează Știri pe Surse.
De vină ar fi fost o problemă tehnică a instalației de sonorizare și alarmare aflată în gestiunea Primăriei Timișoara. Primarul Dominic Fritz este fost membru al unui partid de extremă stânga din Germania.
„Primăria gestionează modul de acționare a sirenelor. Din câte am înțeles, e o problema tehnică strict pe cea amplasată în Piața Operei. De dimineață, când au verificat softul, era OK și la ora 12:00 s-a întâmplat ceva. Primăria, prin SVSU, are în gestiune mentenanța sirenelor”, au declarat reprezentanții ISU Timiș.
După ce minute în șir au privit Piața Victoriei și patinoarul pe care se aflau câțiva tineri, revoluționarii care s-au adunat în balconul Operei din Timișoara la miezul zilei s-au arătat nemulțumiți că n-au sunat sirenele și s-au retras.
An de an, în data de 20 decembrie la ora 12:00, sirenele antiaeriene din Timișoara sună timp de trei minute pentru a marca momentul în care Timișoara devenea primul oraș din România liber de comunism, în urma evenimentelor din Decembrie 1989.

 

Sursa: Vlad Pârău/ ActiveNews 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile