Dr. Vladimir „Zev” Zelenko, un medic din nordul statului New York, a reușit să îi capteze atenția președintelui Trump, în primăvara anului 2020, cu un protocol simplu pentru tratarea COVID-19, alcătuit din medicamente ieftine, testate și disponibile pe scară largă, precum hidroxiclorochina, după ce tratase cu succes peste 350 de pacienți, doar unul dintre ei necesitând spitalizare, scrie publicația WND.
Aproape doi ani mai târziu, în timp ce guvernele și mass-media continuă să submineze importanța tratamentului timpuriu, Zelenko a declarat pentru WND, într-un interviu video, că el și echipa sa au administrat ceea ce este cunoscut acum sub numele de „Protocolul Zelenko” la peste 7.000 de pacienți cu COVID, înregistrând doar trei decese.
Mai mult, cocktailul său de hidroxiclorochină, cunoscutul antibiotic azitromicină și sulfat de zinc – împreună cu alte combinații de medicamente, cum ar fi ivermectina – a fost adoptat de peste 1.000 de medici din întreaga lume, alături de cei din organizația America’s Frontline Doctors, pentru tratarea pacienților lor.
Printre aceștia se numără dr. George Fareed, fost profesor de virologie la Harvard Medical School, și dr. Brian Tyson. Din aprilie 2020 și până în prezent, aceștia au tratat un total de peste 7.000 de pacienți cu COVID-19 din Imperial Valley, California, cu doar câteva decese. Nici un pacient care a primit tratament în primele 7 zile nu a murit.
Zelenko a explicat că principalul ucigaș al virusului este zincul, care este cunoscut pentru efectul său antiviral, iar medicamente precum hidroxiclorochina, ivermectina și quercetina sunt cele care „deschid ușa celulei și lasă zincul să intre”.
Din primăvara anului 2020, el a folosit, de asemenea, anticoagulante, steroizi, anticorpi monoclonali și alte tratamente, dar a spus că nu și-a schimbat deloc discursul între timp, de la momentul lansării apelului său către președintele Trump încoace.
Iar acum a dezvoltat o formulă pentru tratarea COVID-19 care nu necesită prescripție medicală, numită Z-Stack, și care conține zinc, quercetină, vitamina D și vitamina C.
Obiectivul său, a spus el, a fost întotdeauna acela de a preveni ca o infecție COVID-19 să progreseze și să provoace o leziune pulmonară catastrofală numită sindrom de detresă respiratorie acută, sau SDRA, care necesită spitalizare și, adesea, utilizarea unui ventilator. El a constatat încă de la început că peste 80% dintre persoanele cu COVID care erau conectate la un aparat respirator mureau. Protocoalele sale nu tratează SDRA, dar pot împiedica oamenii să îl dezvolte vreodată.
Metoda lui constă în identificarea pacienților pentru care COVID prezintă un risc ridicat, începerea imediată a tratamentului cu o combinație de antivirale și antiinflamatoare și adaptarea tratamentului la specificul fiecărui pacient.
În interviul video acordat WND, Zelenko povestește cum i s-a adresat președintelui Trump prin intermediul unei înregistrări video, iar 16 ore mai târziu a primit un telefon de la Mark Meadows, care se pregătea să devină șeful de cabinet al Casei Albe.
„Nu poți inventa astfel de lucruri. Nu aș fi crezut, dar mi s-a întâmplat”, a spus el.
Zelenko i-a acordat apoi un interviu lui Rudy Giuliani, pe atunci avocatul personal al președintelui, care a devenit viral.
„Și viața mea nu a mai fost la fel de atunci”, a spus el.
Ulterior, Zelenko a publicat o lucrare de specialitate pe baza datelor sale, revizuită inter-pares, care arată o scădere de 84% a numărului de spitalizări din rândul pacienților cu risc ridicat, datorită tratamentului său ambulatoriu. Realizată în colaborare cu profesorul Martin Scholz, de la Universitatea Heinrich Heine din Düsseldorf, Germania, și cu dr. Roland Derwand din München, Germania, lucrarea a fost publicată în International Journal of Antimicrobial Agents.
La începutul primăverii anului 2020, chiar și consilierul pe probleme de coronavirus de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, s-a arătat receptiv la tratarea COVID-19 cu hidroxiclorochină, înainte ca aceasta să devină cunoscută sub numele de „medicamentul lui Trump”.
Fauci a fost întrebat într-un interviu din martie 2020 acordat lui Chris Stigall, gazda unui talk-show din Philadelphia, dacă ar prescrie sau nu hidroxiclorochină sau clorochină ca tratament pentru COVID-19.
„Da, bineînțeles, mai ales dacă oamenii nu au altă opțiune. Vrei să le dai speranță”, a declarat Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase. „De fapt, pentru medicii din această țară, aceste medicamente sunt medicamente aprobate din alte motive. Ele sunt medicamente împotriva malariei și împotriva anumitor boli autoimune, cum este lupusul.”
WND l-a întrebat pe Zelenko ce crede că s-a întâmplat între timp.
„Ei bine, între timp au murit 850.000 de americani, iar noi am fi putut preveni, probabil, ca 730.000 dintre ei să ajungă la spital și am fi putut pune capăt acestei pandemii la nivel mondial”, a răspuns el, făcând referire la concluziile studiului său. „Asta s-a întâmplat”.
Și alți cercetători medicali eminenți, ca, de exemplu, epidemiologul Harvey Risch, de la Facultatea de Medicină a Universității Yale, au ajuns la concluzia că multe vieți ar fi putut fi salvate cu un tratament timpuriu.
Mai târziu, Fauci l-a contrazis constant pe președinte în privința hidroxiclorochinei. Iar FDA, în iunie 2020, a retras autorizația pentru utilizarea de urgență în vederea distribuirii de hidroxiclorochină din Rezerva Națională Strategică, pe baza unor „informații noi”. Dar decizia s-a bazat în mare măsură pe un studiu publicat de The Lancet, care a fost șters apoi, spre rușinea autorilor săi, din cauza datelor eronate, după cum a informat WND la vremea respectivă. Ulterior, în același an, Risch, dr. George Fareed și dr. Peter McCullough au depus mărturie în Senatul SUA că hidroxiclorochina a fost prezentată greșit în studii și folosită ca armă politică.
Zelenko a menționat un articol publicat pe site-ul Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) în 2005, care arată că proprietățile antivirale ale clorochinei împotriva SARS sunt similare cu cele ale unui vaccin. Hidroxiclorochina este un analog mai puțin toxic al clorochinei. O lucrare din octombrie 2020 publicată pe site-ul web al NIH, care revizuia studiile publicate, a constatat că hidroxiclorochina „este eficientă împotriva COVID-19, iar aceasta în mod constant, atunci când se administrează devreme”. O analiză în timp real, care până în prezent a evaluat 283 de studii revizuite între specialiști, a ajuns la aceeași concluzie.
„Dar NIH recomandă acum că nu trebuie tratat COVID decât dacă ajungi la spital cu probleme pulmonare”, a spus Zelenko. „Serios?”.
Sirsa: Iustina Filimon/ ActiveNews