Disperarea cu care se forțează un val 6 al pandemiei are în spate un nou tun financiar al companiilor farmaceutice. Astfel, Moderna și Pfizer au început deja testarea noilor vaccinuri împotriva variantei Omicron, care contravin oricărei logici și oricărei teorii medicale.
Și asta pentru că vaccinurile ARN mesager și-au dovedit totala ineficiență în prevenirea transmiterii virusului, iar varianta Omicron este ea însăși un vaccin natural.
Să testezi și să pregătești, pe aceeași tehnologie, un vaccin împotriva vaccinului natural Omicron este, foarte probabil, cea mai mare aberație a pandemiei. Mai ales pe fondul consensului total asupra ultimei variante de coronavirus, care s-a dovedit a fi nimic mai mult decât o banală răceală. O răceală care, desigur, poate afecta organismul tarat al unui vârstnic, și pe care orice virus, cât ar fi de anemic, l-ar putea doborî. Și atunci pentru ce să vaccinezi împotriva Omicron pe oricine, când transmiterea nu poate fi oprită, iar această variantă a Covid este una extrem de blândă?
Sigur că cele două companii farmaceutice care au anunțat că pregătesc aceste vaccinuri, Pfizer și Moderna, vor să contracareze imaginea proastă a actualelor seruri, care nu au niciun efect asupra Omicron, variantă care predomină pe tot mapamondul. Adevăratul motiv însă este acela că firmele producătoare de seruri au făcut contracte grele cu Uniunea Europeană, prin care au asigurate vânzările pe ani buni de acum încolo și în cantități uriașe. Este și cazul României, care mai are de primit, prin obligația asumată în contract, încă 90 de milioane de doze, în condițiile în care în ultima săptămână s-au vaccinat doar 14.000 de oameni, iar pe stocuri mai sunt opt milioane de doze. În prezent, 65% din populația globului a primit cel puțin o doză de vaccin și 19% a primit și doza booster, însă, în mai toate țările, campaniile de vaccinare s-au prăbușit și nu dau niciun semn că își vor mai reveni vreodată.
Noul ser apare în toamnă
Potrivit directorului pentru strategia de vaccinare din Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), Marco Cavaleri, datele privind vaccinurile Covid adaptate pentru varianta Omicron ar putea fi disponibile între aprilie și iulie, iar aprobarea acestora ar putea avea loc în vară. Astfel, autoritățile europene și-au exprimat speranța că vaccinurile Omicron vor putea fi produse pe scară largă și administrate populației din toamna acestui an. „În timp ce multe țări europene elimină restricțiile și revin la viața normală, am observat că rata de infectare este din nou în creștere, după o scădere constantă în ultimele săptămâni, iar acest lucru pare să fie legat de circulația crescută a subvariantei Omicron BA2, care pare să fie mai contagioasă decât celelalte variante”, a declarat Marco Cavaleri. Subvarianta Omicron nu a pus însă nicio problemă sistemelor medicale, dat fiind faptul că, deși poate fi mai contagioasă, nu este în niciun caz mai agresivă și dă forme la fel de ușoare.
Cresc cazurile, scad internările
Reprezentanții Ministerului Sănătății au semnalat o creștere a ratei de pozitivare a testelor și a ratei de reproducere a cazurilor. Ieri, numărul de cazuri Covid a crescut de peste două ori, dar este foarte posibil ca acestea să fi venit din zona refugiaților din Ucraina, mai ales că s-a și dublat numărul de teste rapide. În schimb, numărul internărilor în spital și în secțiile ATI, precum și numărul deceselor scad vertiginos, semn că varianta Omicron a preluat controlul pe deplin și în România.
Sursa: Claudia Marcu / Ziarul National
Nu e nici o varianta omicron. Racelile de iarna sunt de cand lumea, de la frig, lipsa expunere la soare, consum putin de fructe si legume proaspete. Nimeni nu a dovedit vreodata ca, exact, asa zisii virusi din corpul unui om se transmit in corpul altui om. E printre cele mai mari inselaciuni existenta si transmiterea virusilor.
Minden szezonalis influenzanak lehet borzasztobbnal borzasztobb nevet adni!Van meg olyan ember akivel ezt meg lehet etetni?