Actualitate, Externe

Ororile din Shanghai, la începutul celei de-a treia săptămâni de lockdown agresiv: Oamenii se aruncă pe geam de disperare, în timp ce foametea a cuprins orașul, iar grija autorităților e să omoare câinii și pisicile de apartament

Autoritățile comuniste ale orașului chinez Shanghai au început să lupte cu oamenii și cu animalele sub pretext că luptă cu noul coronavirus. Închidere definitivă în casă, rație de hrană, confiscarea și omorârea câinilor și pisicilor de apartament, internarea în lagăre Covid a celor bolnavi și debarasarea de cadavrele celor care s-au aruncat de la balcon sunt doar câteva dintre fețele „binelui” oferit de regim persoanelor individuale în numele unui „bine” colectiv, mai mare, numit pompos „strategie ZERO Covid” (care nu înseamnă și ZERO victime, din păcate).

 

Ca să-i mulțumească regimului pentru atâta „bine” cu care îi fericește, locuitorii din Shanghai au ieșit seara pe balcoane, dar nu ca italienii care cântau serenade în primăvara anului 2020 ca să le treacă de urât în lockdown, ci ca un cor al strigătelor venite parcă din Infern.

Nu din cel al lui Dante, ci din cel al lui Scaraoțchi.

VIDEO:

 

Pentru că oamenii care noaptea cântă ziua zboară, iar un regim nu se poate proslăvi în lipsă de supuși și nici Xi Jinping nu poate fi liderul în viață al unui popor care-și ia viața, înțeleptul partid comunist a început să dea semne că-și va „relaxa” măsurile extreme de închidere a Shanghaiului, care astăzi au intrat în cea de-a treia săptămână.

Până acum, închiși în case erau doar „asimptomaticii” la Covid, care pierdeau astfel și accesul la tratament pentru eventualele boli reale de care sufereau, iar cei infectați erau duși în locuri de carantină îndepărtate, copiii sub 7 ani fiind separați de părinții lor, ceea ce a stârnit indignarea diplomaților occidentali. Ale căror țări de origine nici n-au scos câinii polițiști să muște protestatarii anti-restricții, nici n-au declarat stare de război împotriva șoferilor de camion, nici nu și-au pus cetățenii să aleagă între serul experimental și contractul de muncă sau, ca în Austria, între vaccinarea forțată și pușcărie pe banii „contravenientului”. În rest, au fost anti-comuniști mai tot timpul, având grijă să clădească un comunism cu față umană la ei acasă.

Revenind însă în China, trebuie menționat că la blocurile pe care le-ați văzut în filmări  doar doi voluntari pentru fiecare scară au avut voie să iasă afară pentru cumpărături în fiecare zi, timp de maximum două ore, după cum a relatat The Daily Mail. Vă dați seama cât de bine erau satisfăcute nevoile sutelor de locatari, dacă au știut să-și exprime „mulțumirea” atât de vocal de la fereastra apartamentului. De fapt, vocea e suprema dovadă că foametea nici n-a existat, pentru că cine poate „cânta” atât de susținut pe burta goală?

 

Pe de altă parte, localnici la fel de „bine” hrăniți ca cei cu aptitudini muzicale au dat și probe de aptitudini sportive, luând cu asalt punctele de aprovizionare, rupând bariere în stradă și „făcând sport” inclusiv cu forțele de ordine. VIDEO:

Distribuția alimentelor între cele 26 de milioane de locuitori ai orașului s-a prăbușit, iar viceprimarul a recunoscut sâmbătă: „O mare parte din munca noastră nu a fost suficientă. Vom face tot posibilul pentru a ne îmbunătăți”.
Zong Ming a adăugat: „Avem aceeași părere cu privire la problemele pe care toată lumea le-a ridicat și le-a exprimat”.
Dar, pe bloguri și pe social media, au apărut filmări care ilustrează cam ce eforturi fac autoritățile comuniste pentru a-i „gestiona” pe cei care exprimă sau ridică probleme.
VIDEO. Asta e ceea ce se întâmplă dacă „eroii din linia întâi” ajung la tine în apartament. Dar dacă n-ai avut încă privilegiul să-ți bată la ușă, poți să faci pe grozavul în speranța că le vei atrage atenția. Așa cum se străduiește un protestatar – despre a cărui soartă nu mai știm nimic – care și-a așezat frigiderul gol și deschis pe balcon, în semn de protest.
 
Bine, veți putea spune că nu e vina regimului că acest patriot chinez avea frigiderul gol. Poate era nefamilist, poate nu avea o nevastă care să știe să gătească. Dar ia priviți ce face un alt „patriot” al regimului cu soția lui, parcă dorind să împlinească ad-litteram comandamentul „la bine și la greu, până când moartea vă va despărți”
The Daily Mail titrează că omul din Tianjin (nordul Chinei) care a ales să-și încheie socotelile cu viața în același timp ca și pe cele cu nevasta, sub ochii propriului copil aflat în casă, era proprietarul unei afaceri aflate „în dificultate” pe fondul restricțiilor covidiene.
Până în luna martie, China a reușit să mențină cu „succes” – și cu metode „adecvate” – numărul zilnic de cazuri Covid la două sau trei cifre, abuzând de închideri dure și localizări, teste în masă și restricții de călătorie.
Dar lunea trecută, numărul de cazuri la nivel național a depășit 13.000 pentru a doua zi consecutiv, în timp ce numărul zilnic de infecții a atins rate nemaiîntâlnite de la mijlocul lunii februarie 2020.
Să nu ne lăsăm înșelați, partidul vigilent deja aplica la acea vreme de o săptămână în Shanghai lockdown-ul total despre care am văzut că i-a determinat pe membrii săi cu aptitudini vocale sau cinetice să cânte sau să zboare de la balcon.
Un lucru e cert, strategia „ZERO Covid” poate părea o utopie, dar implementarea ei este calea pavată cu intenții bune spre cel mai roșu iad imaginat vreodată. Comunismul din China are doar două variante: să se devoreze din interior sau să se extindă la scară planetară. Având în vedere diligențele depuse de China pe lângă OMS pentru ca Beijingul să pună la dispoziția întregii lumi sistemul său de pașaport Covid (simbioza perfectă între identitatea biometrico-digitală, supravegherea totală și sistemul de credit social), precum și apetitul Comisiei Europene de a prelungi „din senin” propriul pașaport Covid cu încă un an, până în vara anului 2023, e timpul să ne pregătim să cântăm și noi „Oda Bucuriei” din balcoane.
Sursa: Vlad  Pârău / ActiveNews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile