Deca a fost numită consilier de stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.Sorin Cîmpeanu a anunţat săptămâna trecută, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, „din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.Ciucă i-a mulţumit lui Sorin Cîmpeanu pentru efort şi pentru că „s-a sacrificat” pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe.
Potrivit Edupedu.ro, Ligia Deca este consilier al lui Klaus Iohannis încă din primul mandat al președintelui și este cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul România educată, criticat pentru ambiguitatea soluțiilor propuse. Deca este lector universitar la SNSPA, unde predă Studii europene. Are un doctorat în științe politice obținut în 2016 la Universitatea din Luxemburg. CV Ligia Deca aici
Conform unor surse politice, în şedinţa BPN al PNL au fost doar două voturi de abţinere, în rest cu toţii au votat „pentru”.
Ligia Deca a fost numită în funcţia de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare în decembrie 2019. Votul pentru Deca vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei.
Ligia Deca, 40 de ani, este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.
Deca a fost numită consilier de stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.
Sorin Cîmpeanu a anunţat săptămâna trecută, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, „din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. „A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca „omul care construieşte” şi nu unul „care dărâmă”. „Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.
Ciucă i-a mulţumit
Sursa: Alephnews lui Sorin Cîmpeanu pentru efort şi pentru că „s-a sacrificat” pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe, apoi a vorbit public despre votul pentru Ligia Deca la Ministerul Educaţiei, „fiind o persoană care a lucrat şi a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei, în timpul procesului elaborare şi după aceea în timpul dezbaterilor publice”.
„Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere”, a spus Ciucă.
Sursa: AlephNews