aservire fata de o putere straina
Actualitate, Politic

Aservirea către o putere străină

O să postez pe înțelesul tuturor motivele plângerii penale pentru Înaltă trădare formulată de partidul PPR împotriva membrilor CSAT care au luat decizia donării sistemului Patriot către Forțele Armate Ucrainene.
Începem astăzi cu litera c) art. 394 din Codul penal – aservirea față de o putere străină
În mai 2024, urma vizitei sale din Statele Unite ale Americii, președintelui Iohannis i s-a pus în vedere de către administrația Biden să cedeze unul din sistemele Patriot deținute de România Ucrainei.
Aceasta este declarația președintelui României de la acel moment:
”Există evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina. Sisteme avansate. În ultimele săptămâni există o discuție despre cine poate să pună la dispoziție Ucrainei sisteme Patriot pentru apărare antiaeriană. Aceste discuții au ajuns și la noi. Și președintele Biden a pus în discuție asta și am spus că suntem dispuși.”
Sistemul ne-a costat peste un miliard de dolari la momentul achiziției. Știți unde s-au dus banii? La complexul militar-industrial american, evident.
Înțelegeți și unde bat Iohannis și Ciolacu când insistă cu “nu vom rămâne descoperiți”. Normal, comandăm altele cu plata în avans de la producătorul american.
Devine astfel evidentă aservirea față de Statele Unite ale Americii și față de interesele acestei puteri.
Așa cum vă puteți imagina, Codul Penal nu face diferența între a conspira cu Rusia, China, Ucraina sau Statele Unite ale Americii. Tot aservire e.
Voi continua zilele următoare cu restul motivelor, e important să nu mai trecem peste acțiunile acestor marionete crezând că nu se poate face nimic.
Am primit o grămadă de mesaje de genul “nu o să se întâmple nimic”, “de aia nu mai pot ei”. Bun, atunci ce să facem? Să stăm și să ne uităm cum ne jefuiesc, cum ne împing în război, să ne exprimăm indignarea ca restul suveraniștilor în mediul online, apoi să mergem să atârnăm pe la stăpânii de la Bruxelles? Poate demersul nostru are șanse mici acum, dar va conta cu siguranță la un moment dat.
Nu uitați că acești trădători sunt conducători vremelnici și că pot avea soarta pe care au avut-o și alții înaintea lor, indiferent de garanțiile pe care le-au primit de la Bruxelles sau Washington.
Text preluat: Oana Eftimie
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile