Aactive news, ACTIVE NEWS, Actualitate, Politic

VIDEO. Ionuț Curtușan, oierul din satul Clopodia, a primit o amendă usturătoare din partea autorităților. Deputatul Mihai Lasca, inițiativă fără precedent în cazul luptei împotriva abuzurilor

Președintele Partidului PPR, deputatul Mihai Lasca, a lansat o inițiativă fără precedent în lupta cu autoritățile statului, care vor să-i ia oile ciobanului Ionuț Curtușan din satul Clopodia.

Unde au dispărut cei care promiteau să apere drepturile animalelor ? Ionuț Curtușan, un cioban curajos din satul Clopodia, județul Timiș, a devenit fara voia lui un erou al rezistenței împotriva abuzurilor si a celor care încercă să-i omoare oile sănătoase si să il lase fară venituri.

Pe vremuri, ciobanii își apărau oile de animalele sălbatice. Acum, le apără de medicii de la DSVSA!

Într-o luptă ce durează de mai bine de trei săptămâni, Ionuț refuză categoric să-și predea animalele, deși autoritățile au încercat în mod repetat să-l intimideze, inclusiv cu amenzi și prezența poliției și jandarmeriei. Curajul său și determinarea de a proteja animalele au făcut ca el să devină un simbol al ciobanilor din România care se opun abuzurilor venite din partea statului.

În urma directivelor venite de la Uniunea Europeană, care impun uciderea animalelor rumegătoare sub pretextul unei epidemii de pestă ovine, autoritățile române au intrat pe proprietatea lui Ionuț fără consimțământul său, recoltând probe de la câteva oi pentru analize. Deși rezultatele au ieșit „pozitive”, Ionuț a dovedit că oile sunt sănătoase și că autoritățile acționează pe baza unor ordine impuse de forțe externe, nu pe baza realității din teren.

 

Citește și: VIDEO. Președintele PPR Timiș, avocatul Glad Simuț, critică aspru autoritățile în cazul oierului din Clopodia: ‘Este o subminare a economiei naționale!’

 

Situația a escaladat rapid, iar Ionuț a primit o amendă de 3600 de lei pentru că și-a apărat oile, refuzând să le predea autorităților. Cu sprijinul avocatului Glad Simuț, președintele filialei Timiș al Partidului Patrioții Poporului Român (PPR), Ionuț a reușit să se apere și să atragă atenția asupra abuzurilor.

 

Deputatul Mihai Lasca, un alt susținător fervent al drepturilor ciobanilor, a intervenit în această dispută, oferindu-se să cumpere cele opt oi testate și declarate „bolnave” de către autorități. Astfel, Ionuț nu mai este singur în această bătălie. „Aceste oi sunt acum ale mele,” a declarat deputatul, asumându-și responsabilitatea pentru ele și sfidând autoritățile să vină să le omoare.

Ionuț și susținătorii săi atrag atenția că oile au fost ținute în carantină timp de aproape o lună și că niciuna nu a murit, contrazicând flagrant argumentele autorităților privind pericolul reprezentat de pestă. În plus, ciobanul din Clopodia spune că a fost hărțuit constant de autorități, dar nu va ceda presiunilor.

Ionuț Curtușan a devenit nu doar un simbol al luptei pentru dreptate, ci și un exemplu de rezistență în fața unui sistem pe care mulți ciobani îl consideră abuziv și trădător. „Nu cer nimic de la stat, doar să mă lase în pace,” spune Ionuț. În ciuda presiunilor, el și-a păstrat integritatea și refuză să își predea animalele sănătoase ca acestea să fie ucise.

 

Citește și: Răzvan Constantinescu: CUM CREEZI O CRIZĂ ALIMENTARĂ ÎN ȘAPTE PAȘI?

 

Avocatul Glad Simuț și deputatul Mihai Lasca le îndeamnă pe toți ciobanii din România să se unească și să lupte împotriva acestor măsuri abuzive. „Nu mai permiteți ca animalele voastre să fie sacrificate pe nedrept,” este mesajul lor comun. Partidul Patrioții Poporului Român susține că va continua să lupte împotriva acestor abuzuri și își propune să protejeze drepturile fermierilor și ciobanilor români, conform stiridedobrogea.ro.

@deputatmihailasca

#partidulppr #PartidulPPR

♬ sunet original – Mihai Lasca

 

@deputatmihailasca #PartidulPPR #partidulppr ♬ sunet original – Mihai Lasca

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile