Actualitate, Externe

A câștigat experiență în mafia de cerșetori, acum e șef al Comisiei de Cultură: parlamentar USR-PLUS a fost cerșetor în Norvegia (+video)

Criticat pentru gafele sale și pentru faptul că nu a avut suficientă experiență profesională în momentul în care a obținut primul mandat de parlamentar, în 2016, noi informații despre USR-istul Iulian Bulai au apărut în spațiul public.
Înainte de a ajunge parlamentar USR-PLUS și șef al Comisiei de Cultură în Parlamentul României, omul care momentan decide soarta TVR și a Radioului Public, Iulian Bulai, a fost cerșetor în capitala Norvegiei.

O filmare mai greu de găsit: pe siteul Aftenposten, cel mai mare cotidian norvegian, este arhivat un material de acum 12 ani, în care reputatul USR-ist Iulian Bulai e surprins în plină acțiune culturală de imitat statui, Henrik Ibsen, în cazul său.

 

Interesant de remarcat, în interviurile ultimilor ani în care Bulai relata despre felul în care câștiga bani la Oslo, el a lăsat impresia că era o acțiune singulară, deci cu atît mai atractivă pentru norvegieni. În realitate, statuile vii au o veche tradiție în capitala scandinavă, o variantă mai decentă decît cerșetoria clasică, iar Bulai făcea tandem, culmea, cu alt român care apare în filmare, Mădălin Filip, alias Indiana Jones, dar despre care nu a suflat vreodată o vorbă.
Reamintim că soția norvegiancă a lui Iulian Bulai este tot la Oslo, angajata a unei televiziuni, cei doi având, cum s-ar spune, o relație de la (mare) distanță, nota Inpolitics.ro.

Rețele de crimă organizată controlează cerșetoria în Norvegia

Capitala Norvegiei are cei mai mulți cerșetori din Europa, conform rapoartelor oficiale. O televiziune norvegiană a lansat un film documentar despre viața cerșetorilor români din capitala Oslo în urmă cu câțiva ani.
În Capitala Norvegiei acționează diferite bande de cerșetori din România , uneori aceștia lucrând în schimburi. Toți sunt poziționați strategic la fiecare intersecție și au diferite metode prin care încearcă să obțină câteva zeci de coroane de la trecători și turiști. Capii bandelor sunt în zonă și urmăresc tot ce se întâmplă, iar odată la câteva ore vin și colectează banii strânși.

 

Foști colegi cu Bulai …

Statuile vii sunt poziționate strategic în punctele cheie ale capitalei Oslo, respectiv în apropiere de piața centrală, muzee, centrul vechi și Palatul Parlamentului. Cei care ocupă aceste locații plătesc bani zilnic acestor capi ai bandelor de crimă organizată ce provin din România.

 

 

Totul este foarte bine organizat, iar cei aduși la cerșit sunt cazați noapte în centrele sociale oferite de statul norvegian. Multe ong-uri le oferă hrană și haine celor care se ocupă cu cerșetoria. Din discuțiile avute cu norvegienii am înțeles că ei nu prea cunosc fenomenul și nu își dau seama că se confruntă cu grupări de crimă organizată care profită de pe urma nevoiașilor aduși în Norvegia la cerșit.

 

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile