Actualitate

„A fost un exerciţiu penibil de demonstraţie de a se ateriza într-o zonă circulată”- Fost pilot, scenariu-bombă în cazul elicopterului care a aterizat forţat în zona Aviatorilor

Scandal după aterizarea forțată a elicopterului militar american în piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti. Parada aeriană stabilită pentru Ziua Aviaţiei a fost anulată ca urmare a incidentului.

Simion Dascălu, fost pilot militar în rezervă, a declarat în direct la România TV că nu era nevoie ca parada organizată de Ziua Aviaţiei să fie anulată deoarece la eveniment nu sunt implicate aeronave ale forţelor aeriene din Statele Unite, precum este cazul elicopterului care a aterizat forţat în zona Aviatorilor din Capitală.

„Nu era nevoie de anularea întregii parade. Conform legii, este o zi naţională şi se comemorează şi 120 de ani de la primul zbor al unui român cu un avion.

Demonstraţiile, conform legii, se fac cu avioane româneşti. Motiv legat de participanţi străini iese din acest context, cu atât mai mult cu cât de la Al Doilea Război Mondial şi până acum, nicio aeronavă românească, nici vreun elicopter şi nici vreun avion, nu a avut niciodată vreo problemă, mai ales că aici se verifică de 10 ori mai mult decât în condiţii normale.

Este vorba despre o ceremonie comemorativă şi trebuie respectată şi tradiţia, aşa cum prevede legea. Altfel, noi piloţii civili şi piloţii militari în rezervă, luni vom face o chemare în judecată a celor vinovaţi de această bătaie de joc”, a declarat Simion Dascălu, la România TV.

Militarul în rezervă susţine că este a doua oară când militarii nu au avut parte de ceremoniile prevăzute de lege, iar asta este, din punctul său de vedere, „o ofensă la adresa eroilor noştri”. Mai mult, Simion Dascălu nu crede că elicopterul american a aterizat din cauza unei defecţiuni tehnice şi a avansat propria teorie în cazul incidentului aviatic.

„Cât despre accident în sine, pe mine nu m-a convins. Nu consider că e vorba despre o avarie de motoare şi de autorotaţie. A fost pur şi simplu un exercţiu penibil de demonstraţie de a se ateriza într-o zonă circulată.

Exista posibilitatea să pună elicopterul, dacă avea o problemă, pe complexul de rugby şi terenul de atletism de la Lia Manoliu sau chiar aici în Parcul Herăstrău unde la intrare avem o suprafaţă de două terenuri de fotbal.

Cum n-a reuşit să vadă? Înseamnă că acea pregătire preliminară nu a fost făcută corespunzător, iar cei care erau în elicopter probabil că au ţinut de vorbă echipajul apropo de zona pe care o survolează”, a mai declarat Simion Dascălu, fost pilot militar în rezervă.

Sursa: Romania TV

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile