Actualitate

Adrian Cacovean, medic chirurg cardiovascular: „Testul RT-PCR se folosește în studii genetice, nu pentru identificarea de virusuri”

Adrian Cacovean este medic primar în chirurgie cardiovasculară. Acesta comunică pe contul personal de MeWe, faptul că testul RT-PCR, folosit acum în detectarea COVID-19, a fost inventat să se folosească pentru studii de material genetic. Astfel, este un test de cercetare și nu a fost făcut pentru determinarea prezenței de virusuri, pentru a determina dacă un pacient are sau nu HIV (virusul care dă SIDA) sau SarS-CoV-2. Acesta prezintă inclusiv un buletin al unei paciente care arată utilizarea normală a testului RT-PCR.

Test RT-PCR a pacientei dr. Cacovean
Test RT-PCR a pacientei dr. Cacovean

Declarația dr. Adrian Cacovean

”Iată un buletin de analiză care arată utilizarea normală a testului PCR, în studii genetice, în cazul de față mutațiile genetice într-un caz de cancer bronhopulmonar! Buletin al unei paciente pe care acum intru să o consult prima dată. Testul RT-PCR se folosește în studii genetice, nu pentru identificarea de virus

Kary Mullis, inventatorul RT-PCR
Kary Mullis, inventatorul RT-PCR

uri!
Este simplu, ce v-am prezentat este un test PCR făcut pentru ce trebuie, identificarea în acest caz a mutațiilor genetice într-un cancer bronhopulmonar, aceasta fiind utilizarea corectă a testului, nu la identificarea de virusuri, cum este HIV sau COVID. E ca și cum ai utiliza radarul să determini VSH, viteza de sedimentare a hematiilor sau termometrul să afli umiditatea. Inventatorul testului PCR s-a certat cu impostorii care au folosit acest test să determine HIV, să pună diagnosticul HIV și pentru că aceștia știau că vor avea un adversar redutabil în Kary Mullis, inventatorul testului PCR, și știau că acesta va sări și le va strica treaba, Kary Mullis a murit suspect cu un an înainte de începerea epidemiei.”, declară medicul.

Testele nu sunt veridice?

Avand în vedere ceea ce a comunicat dr. Adrian Cacovean pe contul de MeWe, redacția Informația Liberă l-a contactat pentru detalii.

R: În urma declarației făcute putem înțelege că testele RT-PCR nu determină corect și nu sunt create pentru a detecta COVID? Astfel, tot ceea ce primim noi în raportul zilnic cu testele COVID efectuate și numarul de pacienți infectați este o chestiune nesigura?”

Dr. Cacovean: Ciclurile de amplificare, care se setează la începutul testării probei îi pot face pe toți pozitivi sau pe toți negativi în funcție de numărul de cicli setat de cel ce utilizează aparatul. Cum să vă explic mai clar, testul RT-PCR amplifică proba intrată în cercetarea genetică. Atunci când analizezi o probă, trebuie să faci reacții chimice pe ea. De exemplu, pentru glicemie ai nevoie de 1 mililitri sau alt volum,  în funcție de aparat, uneori o picătură, adică a douăzecea parte din un mililitru.

Fiecare analiză are nevoie de o anumită cantitate de material ca să poată fii posibilă identificarea probei și cuantificarea. În cazul testelor genetice ai probe foarte mici și pentru a le analiza, trebuie să le amplifici, amplificarea însemnând replicare, înmulțire, pleci de la o moleculă (bucată de proteină) și faci mai multe bucăți identice cu proba inițială. Dacă la testul RT-PCR ar fi vorba de apă, apoi dacă iei nisip din Sahara și ne-am imagina că testul RT-PCT ar analiza apa din acel nisip, la felul cum este făcut testul, cu amplificări ca pentru COVID, exagerate, analiza ar rezulta că Sahara suferă de prea multă apă. Cine nu înțelege nici acum analogiile, să meargă să se vaccineze, să poarte 30 de măști, să stea ascuns în casă, să nu bea apă nici după el, să sune la salvare la primul strănut, să tremure de propria umbră și să ne lase cu aberațiile lui!”, concluzionează medicul.

„Cred că îmi pot închide gura”

Deoarece dr. Cacovean avea o activitate intensă pe pagina personală de Facebook pe care posta în fiecare zi clarficări cu privire la diferite cazuri în contextul coronavirus, redacția l-a întrebat de ce și-a mutat activitatea pe MeWe, iar acesta a răspuns: „Pentru că niște disperați cred că îmi pot închide gura blocându-mă pe Facebook!”.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: ziaruldevalcea.ro

guest
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Acesta comunică pe contul personal de MeWe, faptul că testul RT-PCR, folosit acum în detectarea COVID-19, a fost inventat să se folosească pentru studii de material genetic. Astfel, este un test de cercetare și nu a fost făcut pentru determinarea prezenței de virusuri, pentru a determina dacă un pacient are sau nu HIV (virusul care dă SIDA) sau SarS-CoV-2. Medicul prezintă inclusiv un buletin al unei paciente care arată utilizarea normală a testului RT-PCR (în baza textului), transmite Informația Liberă. […]

trackback

[…] Adrian Cacovean este medic primar în chirurgie cardiovasculară. Acesta comunică pe contul personal de MeWe, faptul că testul RT-PCR, folosit acum în detectarea COVID-19, a fost inventat să se folosească pentru studii de material genetic. Astfel, este un test de cercetare și nu a fost făcut pentru determinarea prezenței de virusuri, pentru a determina dacă un pacient are sau nu HIV (virusul care dă SIDA) sau SarS-CoV-2. Acesta prezintă inclusiv un buletin al unei paciente care arată utilizarea normală a testului RT-PCR (în baza textului), transmite Informația Liberă. […]