Actualitate, Politic

ALARMĂ la Constanţa! Mină marină, descoperită în apropierea Portului!

O mină marină a fost găsită în apropierea Portului Constanţa, aceasta fiind văzută de un cargou turcesc, informează Forţele Navale Române, care precizează că mina a fost neutralizată de scafandrii militari.

Cargoul turcesc „Ahmet Kan” a anunțat autoritățile române, în dimineața zilei de sâmbătă, 10 decembrie, în jurul orei 8.00, despre prezența unei mine marine, care plutește în derivă, la o distanță de aproximativ 2,5 mile marine de capul digului de nord al Portului Constanța.

Mina, neutralizată prin distrugere

O echipă de scafandri EOD (specializați în distrugerea dispozitivelor explozive subacvatice), aflată în serviciul de luptă permanent, s-a deplasat în raionul indicat, în jurul orei 9.00

În scurt timp, o navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat la faţa locului pentru a inspecta obiectul plutitor raportat, confirmând că este o mină marină, care pune în pericol siguranţa navigaţiei.

Conform procedurilor operaţionale, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat, intervenţia rapidă a echipei de scafandri de luptă EOD (specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive subacvatice), aflată în serviciul de luptă permanent, precum şi pregătirea puitorului de mine «Viceamiral Constantin Bălescu» pentru a ieşi pe mare”, au precizat Forţele Navale.

40 de mine marine, în Marea Neagră

De la începutul războiului din Ucaina, au fost confirmate și distruse, până în prezent, aproximativ 40 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre. Aceasta este cea de-a patra intervenție a scafandrilor de luptă EOD ai Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine.

Prima intervenție a avut loc în luna martie, la o distanță de aproximativ 70 km travers de Capul Midia, cea de-a doua a fost executată la sfârșitul lunii iulie, în zona Eforie, la o distanță de aproximativ 4 km de țărm, iar cea de-a treia misiune s-a desfășurat în luna septembrie.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile