Actualitate, Externe

Alegeri Republica Moldova: Dorin Chirtoacă (AUR) a sărit asupra lui Igor Dodon şi Vladimir Voronin

Ex-primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, candidat AUR la alegerile parlamentare care se vor desfăşura în Republica Moldova pe 11 iunie, s-a aruncat în faţa liderilor comunişti Igor Dodon şi Vladimir Voronin, la un marş al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor organizat în centrul Chişinăului, informează publika.md.

Din imaginile video se observă cum Chirtoacă s-a aruncat la propriu prin mulțime, lovind câteva persoane.

Politicianul AUR a încercat să ajungă la Voronin şi Dodon dar a fost blocat şi apoi luat pe sus de poliţişti şi agenţii de pază.

„Ei ne-au atacat, noi am răspuns. Noi stateam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin poliției să ne atace, să lovească colegii, să dea cu gaze lacrimogene în ochi și să ne calce în picioare tricolorul, m-am îndreptat la cei doi capi ai mafiei să le cer socoteala, inclusiv bărbătește”, a spus Dorin Chirtoacă, conform stiri.md.

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, în frunte cu ex-preşedinţii Igor Dodon şi Vladimir Voronin, a organizat un marş duminică, 4 iulie, în centrul Chişinăului, cu genericul „Iubim Moldova”. La manifestaţie, organizată în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, s-au adunat mii de simpatizanţi ai Blocului, care au scandat lozici în susţinerea Blocului, în mare parte în limba rusă.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova a decis să organizeze o contramanifestaţie care să blocheze marşul comuniştilor şi socialiştilor, prilej cu care liderii AUR au întins un tricolor pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău.

Sursa: Digi24 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile