Fară Categorie

„Am ajuns conduși de o elită europeană care refuză realitatea. Uniunea Europeană, adevăratul vinovat moral pentru războiul din Ucraina!”- Traian Ungureanu despre semnalele crizei, vizibile de mulți ani (+ VIDEO )

Fostul europarlamentar Traian Ungureanu a avut un dialog de neratat cu Robert Turcescu, în pocastul EVZ Play de miercuri, în care a vorbit despre marile greşeli ale Uniunii Europene și despre războiul din Ucraina. Au explodat adevăruri dureroase care lămuresc prezentul incert, erorile de calcul ale trecutului recent şi viitorul încărcat de mari nelinişti.

Dacă n-aţi înţeles, mai aveţi o şansă să pricepeţi, dacă nu ştiaţi o să aflaţi, iar dacă v-a fost teamă să spuneţi lucrurilor pe nume, e cineva care n-are nicio frică să spună ceea ce trebuie spus. În orice caz, Traian Ungureanu avertiza încă din 2015, anul în care i-a acordat un interviu fulminant lui Robert Turcescu tot în paginile EVZ, despre ceea ce avea să culmineze cu războiul din Ucraina.

TRU în 2015: „Va fi o colecție de bombe, toate cu ceas”

Deschizând emisiunea cu citate din articolul lui Traian Ungureanu din 2015, Absurdul face un turneu strălucit prin Europa, Turcescu a punctat că germenii crizei actuale se vedeau încă din 2015. Traian Ungureanu avertizase la acel moment că odată cu implicarea Rusiei în conflictul din Siria se pregătește teren pentru o bombă cu ceas, pe fondul unei generații infantile a Europei de Vest.

 

„Lumea de azi e o colecție de bombe, mari, mici și mijlocii, toate cu ceas. Rusia, Ucraina, Coreea de Nord, Iran plus tembelismul regional care poate face bucăți Marea Britanie și Spania. Extremismul marxist a renăscut în Europa de Vest și trage după el o generație infantilă care se dopează cu revoluții și justiție socială”, scria fostul europarlamentar.

Ungureanu: A existat tot timpul o variantă să nu se ajungă aici

Însă realitatea prezentului a întrecut chiar și acele prognoze pesimiste. Ne confruntăm cu cel mai mare război european de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial/ Traian Ungureanu a explicat de ce UE se face vinovată în mare măsură pentru acest escaladarea agresiunii Rusiei.

„Am ajuns conduși de o elită europeană care refuză realitatea. Au convingerea că orice e posibil și că restul lumii e dator cu fetișurile lor liberale. Țară după țară au fost incluse în acest val progresist. (…). A reapărut o confruntare în doi, Occidentul și Rusia. Reapariția Rusiei a ridicat tensiunea. Problema a apărut când expansiunea occidentală a atins frontiera de vest a fostei Uniuni Sovietice”.

„A existat tot timpul o variantă să nu se ajungă aici (n.r. – la război)”, a completat invitatul cu referire la atitudinea duală a UE în acest conflict tacit început în anii 90.

O ediție de colecție a podcastului EVZ Play poate fi urmărită aici:

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x