Actualitate

Amendată pentru nepurtarea măștii, Șoșoacă dă în judecată poliția: „Nu a venit nimeni să discute cu mine!”

Senatoarea Diana Șoșoacă dă în judecată Poliția Română, după ce a fost amendată pe baza unor imagini în care apărea fără mască de protecție, într-un restaurant din Iași. Aceasta i-a făcut mai multe dedicații lui Raed Arafat, la ziua de naștere a soțului său, care a fost sărbătorită la un restaurant din Iași.

Senatoarea a primit amenda prin Poștă

Șoșoacă precizează că amenda i-a fost dată, fără ca vreun organ de ordine să o fi contactat în legătură cu această abatere. Amenda a fost dată pentru o faptă săvârșită la începutul lunii februarie a acestui an.

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici la data de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu”, notează senatoarea în plângerea înaintată magistraților din Iași.

Șoșoacă invocă scutirea de la obligativitatea purtării măștii

Șoșoacă se întreabă retoric cum au constatat acești agenți faptele descrise. În plus, spune senatoarea, în niciunul dintre actele invocate de poliție că ar fi fost încălcate nu se menționează faptul că aceasta nu are dreptul să cânte. Senatoarea precizează că are o adeverință medicală întrucât este exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care o scutesc de această obligație.

”Este evident că, în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașiul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, mai scrie Șoșoacă în plângerea adresată magistraţilor, potrivit BZI.

Reamintim că, într-o situație similară cu cea a senatoarei, șeful statului, Klaus Iohannis nu a putut fi amendat!

Sursa : Ziarul National

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile