Actualitate, Politic, Social

ANAF a amendat cu 30.000 de lei țărani care vindeau fructe în fața casei – Șeful ANAF, despre inspectori: Îmi este rușine

Președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș, i-a desființat pur și simplu pe inspectorii din Deva care au amendat țăranii ce vând fructe în fața casei, spunând despre aceștia că sunt nemernici și că îi este rușine să lucreze cu ei.

 

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifraudă din vestul țării au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile își fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achizițiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate și fiscalizate, că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool. Și ce au considerat acești inspectori? Îmi cer scuze, nu inspectori, acești indivizi, pentru că dacă îi numesc inspectori Antifraudă, deja e prea mult. S-au dus în luna octombrie și au dat patru amenzi în valoare de 30.000 lei unor țărani care stau pe marginea drumului, chiar în fața casei, pentru a vinde, mere, pere, struguri, poate un borcan de miere, având certificat de producător. Și acești indivizi, nu pot fi numiți inspectori fiscali, le-au dat amendă. Aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală din România”, a răbufnit șeful Fiscului într-o conferință de presă

Lucian Heiuș a subliniat că amenzile sunt prea mari pentru fapta comisă.

„La cei patru oameni care vindeau niște mere și niște pere, care, într-adevăr, probabil că nu erau din grădina lor proprie, așa cum prevede legea, le-au dat 10.000 de lei amendă. Și au mai găsit 3 litri de țuică și le-au dat 20.000 lei amendă. În total, o persoană a primit amendă 30.000 lei”, a adăugat șeful ANAF.

Le propune demisia

Acesta a precizat că îi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF. Inspectorilor care nu fac față, le recomandă să-și dea demisia și să-și caute de lucru în altă parte.

„Începând cu 1 noiembrie, am schimbat pe directorul care coordonează Antifraudă de la Deva din vestul țării. Direcția de integritate se duce de luni (14 noiembrie) să investigheze modul în care își desfășoară activitatea acești inspectori și cum își permit ei să amendeze niște oameni cu asemenea sume, cu asemenea discrepanță pentru o faptă care poate nu e corectă, poate că merele alea nu erau din grădina lor, dar să dai 30.000 lei amendă că i-ai găsit cu 3 litri de țuică? Păi asta înseamnă că ai rezolvat toată evaziunea fiscală din vestul României, că nu mai ai nimic de găsit și înseamnă că ai prins tot ce înseamnă contrabandă cu alcool, tot ce se întâmplă în neregulă la marile companii și nu au mai rămas decât acei oameni care stau pe marginea străzii să își câștige și ei niște bănuți în plus? Asta gândeau cei doi inspectori de la Antifraudă de la Deva”, se revoltă Lucian Heiuș.

Șeful ANAF a transmis că nu va tolera asemenea comportament și că îi va sancționa aspru pe cei care greșesc.

„Dacă nu sunt în stare și nu au pregătirea profesională necesară, nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazioniști, să meargă să își caute de lucru în alte instituții și le semnez pe loc transferul”, a precizat șeful ANAF. El le recomandă celor patru persoane amendate să facă plângere contravenționala împotriva procesului verbal de constatare, iar juriștii care vor reprezenta ANAF-ul vor solicita și vor fi de acord ca amenda uriașă pentru această faptă să fie transformată în avertisment.

 

Sursa: ProTV

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile