Actualitate, Externe

Angajații din spitalele din New York scapă de vaccinarea obligatorie

Un judecător federal a emis marți o ordonanță de urgență prin care blochează statul New York să pună în aplicare un nou mandat de vaccinare pentru personalul medical, informează Epoch Times.

Șaptesprezece profesioniști din domeniul medical au cerut instanței să interzică aplicarea mandatului din New York, anunțat de guvernatorul Andrew Cuomo la 16 august.

Mandatul prevedea ca personalul din spitale și din centrele de îngrijire pe termen lung, cum ar fi căminele de bătrâni, centrele de îngrijire a adulților și alte centre de îngrijire, să fie vaccinat împotriva COVID-19 pentru a putea continua să fie angajat.
Reclamanții, printre care se numără medici, asistente medicale, un tehnician medical și un medic de legătură, se confruntau cu concedierea, pierderea privilegiilor de admitere în spital și distrugerea carierei lor dacă nu consimțeau să fie vaccinați cu vaccinuri în contradicție cu convingerile lor religioase, se susține în proces.
Convingerile lor religioase i-au obligat pe reclamanți „să refuze vaccinarea cu vaccinurile anti-COVID-19 disponibile, toate acestea utilizând linii de celule de fetuși avortați în testarea, dezvoltarea sau producția lor”, potrivit documentelor din instanță.
Angajații din sistemul de sănătate au susținut că mandatul de vaccinare ar anula protecțiile pentru convingerile religioase sincere în temeiul titlului VII din Legea drepturilor civile din 1964, chiar dacă ordinul de sănătate de stat anterior, în vigoare cu doar câteva zile mai devreme, acordase aceleași protecții. În mod specific, aceștia au susținut că mandatul a încălcat Primul și al Paisprezecelea Amendament, Clauza de supremație și Clauza de protecție egală din Constituția SUA.
„Ceea ce New York încearcă să facă este să închidă o portiță de scăpare de la un mandat neconstituțional privind vaccinurile”, a declarat avocatul Christopher Ferrara, consilierul special al Thomas More Society, într-o declarație înainte de acordarea ordinului judecătoresc.
„Și fac acest lucru în timp ce știu că mulți oameni au obiecții religioase sincere față de vaccinurile care au fost testate, dezvoltate sau produse cu linii celulare provenite de la copii avortați.”
Reclamanții sunt identificați în proces doar prin pseudonime deoarece, așa cum afirmă în plângerea legală, sunt „defăimați” de mass-media ca fiind „paria care trebuie excluși din societate până când vor fi vaccinați împotriva voinței lor”.
Noul mandat „apare în contextul unei atmosfere de frică și iraționalitate în care cei nevaccinați sunt amenințați că vor fi reduși la o „castă de intangibili” dacă nu vor consimți să fie injectați … cu vaccinuri care le încalcă convingerile religioase, care în mod clar nu sunt atât de eficiente pe cât au fost promise și care prezintă riscuri cunoscute și din ce în ce mai evidente de efecte secundare grave și chiar amenințătoare de viață”.
Judecătorul David Hurd de la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Nord din New York, numit de Bill Clinton, a acordat un ordin de restricție temporară în dimineața zilei de 14 septembrie în acest caz. Procesul a fost intentat împotriva guvernatorului New Yorkului, Kathy Hochul (D).
„Mandatul de vaccinare este suspendat”, iar Departamentul de Sănătate din New York „nu are voie să ia nicio măsură, disciplinară sau de altă natură, împotriva licenței, certificării, rezidenței, privilegiilor de admitere sau a oricărui alt statut sau calificare profesională a oricăruia dintre reclamanți pe motiv că aceștia au solicitat sau au obținut o scutire religioasă de la vaccinarea obligatorie COVID-19”, se arată în ordinul lui Hurd.
Sursa: Cătălin Vușcan/ ActiveNews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile