Actualitate, GREAT RE!SET

Angajații unei companii de apă din Santa Barbara, California, au obținut 125.000 de dolari despăgubire, după ce au fost discriminați pe criterii de vaccinare

La cinci luni după ce au intentat un proces împotriva companiei de apă Goleta Water District din Santa Barbara, avocații au obținut o despăgubire de șase cifre în favoarea a cinci reclamanți, după ce angajații au fost supuși presiunilor de a se vaccina anticovid, informează Epoch Times.

Advocates for Faith & Freedom, o firmă de avocatură non-profit, a intentat procesul în iunie, susținând că mandatul a discriminat clienții lor care au convingeri religioase care îi împiedică să fie vaccinați.

În urma înțelegerii, Goleta Water District nu numai că a plătit 125.000 de dolari celor cinci reclamanți, plus onorariile avocaților, dar a fost de acord cu o hotărâre în care reclamanții au avut câștig de cauză.
„Nu este cu adevărat surprinzător, deoarece realitatea este că începem să vedem acest lucru în întreaga țară”, a declarat Gondeiro pentru The Epoch Times. „Oficialii guvernamentali sunt trași la răspundere pentru politicile lor discriminatorii și sper că vom continua să vedem astfel de decizii, deoarece ceea ce au făcut a fost greșit și au afectat viețile multor oameni.”
Doi dintre angajați rămân lucrători ai districtului de apă. Trei au plecat mai departe.
„Nu au vrut să fie nevoiți să plătească pentru teste, iar cei care au plecat deja nu-și vor înapoi locurile de muncă”, a spus Gondeiro.
Deoarece au solicitat și li s-au acordat scutiri religioase, cei cinci reclamanți au trebuit să aleagă între concedii neplătite sau să plătească pentru testele COVID-19 bisăptămânale în timpul lor liber.
„Testele bisăptămânale costă până la 800 de dolari pe lună, ceea ce pentru angajații guvernamentali îți mănâncă cu adevărat din salariu”, a spus ea.
De asemenea, angajaților nevaccinați li s-a interzis accesul în anumite clădiri și li s-a cerut să poarte o mască de protecție N95, în timp ce angajații vaccinați nu au fost supuși aceluiași standard.
„Nu au avut niciun motiv imperativ pentru a-i trata pe reclamanți în mod diferit față de colegii lor vaccinați, mai ales având în vedere că mai mulți dintre ei au contractat deja COVID-19”, a susținut Gondeiro.
Sursa: Cătălin Vușcan / ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile