Actualitate, Social

Anunț controversat! A fost făcută prima adopție gay în România

„Prima adopție gay din România. Felicit tânărul/persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protecția Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, scrie Vișinel Bălan pe Facebook.

Legea adopției nu interzice cuplurilor gay să adopte copii

După ce a făcut pe Facebook anunțul „primei adopții gay din România”, Vișinel Bălan a precizat pentru Antena 3 că ar exista mai multe astfel de cazuri în țara noastră.

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat, am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”, a spus Visinel Balan, angajat al Ministerului Tineretului și Sportului.

 

Sursa: Andreea Vlad/ national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile