Actualitate, Politic

Anunţul premierului Florin Cîţu: „PNRR va fi aprobat la toamnă!”

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) va fi aprobat la toamnă, a anunțat premierul Florin Cîțu. Comisia Europeană intră în vacanță, iar în situația României mai sunt și alte țări, a precizat el.

Premierul spune că nu este nicio problemă dacă planul va fi aprobat la toamnă deoarece toate țările vor primi un avans în acest an. Oficialul a mai anunțat că în această perioadă sunt făcute mai multe observații și clarificări, astfel încât planul să fie foarte bun.

„Cei de la Comisia Europeană intră în vacanţă. Sunt vreo şase, şapte ţări care vor avea PNRR la toamnă. Nu este nicio problemă, contează să luăm toţi banii. Aprobarea va fi la toamnă. Acum sunt clarificări. Sunt detalii tehnice pentru a ne asigura că vom lua aceşti bani. Eu vreau să mă asigur că avem un plan foarte bun”, a declarat Florin Cîţu pentru Digi24.

Guvernul Cîțu cere 30 mld euro pentru investiții

România va primi prin PNRR aproape 30 de miliarde de euro. Acești bani vor fi folosiţi pentru modernizarea drumurilor, şcolilor şi spitalelor, pentru digitalizarea administraţiei publice şi locale, dar şi pentru a produce energie verde, investiţii trecute în planul de redresare şi reziliență.

În schimb, România s-a angajat să facă reforme ample în sistemul de pensii şi de salarii. Premierul spune însă că acestea nu vor scădea şi nici nu vor creşte taxele. Între timp, PSD a încercat să dea jos guvernul printr-o moţiune de cenzură, care însă nu a trecut.

Marcel Ciolacu, despre PNRR: „Este doar un alt eşec al actualei guvernări!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea în urmă cu câteva zile că Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, i-a confirmat că PNRR este foarte departe de a fi aprobat de Comisia Europeană în perioada următoare și că acest lucru este „doar un alt eșec al actualei guvernări”.

„PNRR este foarte departe de a fi aprobat de Comisia Europeană în perioada următoare. Lucru confirmat încă o dată astăzi, în discuția avută cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie. Nu e nimic “wow”! Nu e nimic “fantastic”! Este doar un alt eșec al actualei guvernări!

Iar, după dezastrul din educație și din sistemul sanitar, după o campanie de vaccinare al cărei singur “succes” este că tot mai puțini români se vaccinează, amânarea aprobării PNRR din vina #exclusivă a incompetenților din guvernul condus de Cîțu este doar un motiv în plus pentru care MARȚI acest guvern trebuie să plece acasă!”, a transmis liderul PSD pe Facebook.

 

Sursa: national.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile