Actualitate, Politic

ARAFAT și AURESCU în Iordania. Țara arabă se confruntă cu o tentativă de lovitură de stat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, se află zilele acestea în Iordania, într-o vizită oficială, chiar în timp ce țara arabă se confruntă cu o tentativă de lovitură de stat.

Potrivit comunicatului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Arafat se află până luni în Iordania pentru a semna un memorandum între Guvernul României și cel al Iordaniei privind cooperarea în domeniul prevenirii dezastrelor.

Comunicatul DSU

„În perioada 3-5 aprilie 2021, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat efectuează o vizită în Iordania, prilejuită de semnarea Memorandumului între Guvernul României și Regatul Haşemit al Iordaniei, privind cooperarea în domeniul prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor dezastrelor. La această activitate va lua parte și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

În prima parte a zilei, conform programului prevăzut pentru data de 4 aprilie 2021, șeful DSU are o întâlnire cu Directorul General al Celulei de Criză din cadrul Centrului Național pentru Securitate și Managementul Crizelor din Iordania, Ghassan Ali ALKAYED.

Discuțiile purtate au vizat prezentarea sistemului de urgență din România, evoluția acestuia, lucrurile întreprinse de Departamentul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență etc.”, se arată pe pagina de Facebook a DSU.

Aurescu în Iordania

Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, se află și el în Iordania la invitaţia omologului său, ministrul Afacerilor Externe, Ayman Safadi. Discuţiile dintre cei doi au ca obiectiv aprofundarea relaţiilor bilaterale şi diversificarea lor. Într-un comunicat de presă, MAE insistă că obiectivul îl reprezintă „aprofundarea relaţiilor bilaterale şi diversificarea lor, prin abordarea de noi domenii de cooperare, de interes reciproc şi cu potenţial de creştere accelerată”. Oficial, este vorba despre cooperare în domenii precum agricultura, construcţiile şi sectorul IT.

Tentativa de lovitură de stat

Fostul prinț moștenitor și frate vitreg al regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei a anunțat că se află în arest la domiciliu în palatul său din Amman, fiind acuzat de tentativă de lovitură de stat.

Prințul a negat orice participare la vreun complot, acuzând autoritățile iordaniene de „corupție și incompetență”.

Potrivit Washington Post, prinţul Hamza este vizat de o anchetă după „descoperirea a ceea ce responsabili ai palatului au descris ca un complot complex şi pe scară largă” pentru a-l îndepărta de la putere pe regele Abdullah al II-lea.

Complotul împotriva suveranului iordanian ar fi inclus „cel puțin un alt membru al familiei regale, precum și șefi de triburi și memri ai conducerii serviciilor de securitate ale țării”, a declarat un oficial de rang înalt dintr-un serviciu de informații din Orientul Mijlociu.

Diana Șoșoacă are în vedere părăsirea țării de către șeful DSU, Raed Arafat, declarând că și-a vândut inclusiv apartamenul pe care îl deține în capitală.

Sursa: gândul.ro

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile