Actualitate, Politic

ARAFAT spune că regulile pentru înmormântare trebuie să fie mult mai permisive. „Lumea trebuie să facă ritualurile cum cer obiceiurile”

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat marți seara că regulile pentru înmormântare trebuie să devină mai permisive.

Conform declarațiilor făcute la Antena 3, Raed Arafat spune că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și că au existat discuții în cadrul cărora „toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual să nu mai fie strict, ci trebuie relaxat, dar cu condiția respectării unor reguli sanitare.

Problema înmormântării a fost ridicată inclusiv în fața premierului, de față cu reprezentanții cultelor.

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte.

Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat.

Reprezentanții cultelor au susținut modificarea măsurilor privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19. Aceştia au căutat soluții optime de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății, a scris ziarulunirea.ro.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile