Actualitate, Politic

Asociația ACCEPT acuză Primăria Municipiului București cu „homofobie” pentru că boicotează Marșul Bucharest Pride

Mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat vineri în fața sediului Primăriei Capitalei după ce instituția condusă de Nicușor Dan nu a autorizat organizarea marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei, așa cum s-a întâmplat în mod tradițional în ultimii 15 ani. Primăria Municipiului București afirmă la rândul său că a propus alte variante, întrucât în weekend Calea Victoriei devine pietonală în cadrul evenimentului „Străzi deschise” și marșul nu s-ar putea desfășura în siguranță.

„Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride la doar o săptămână înainte de eveniment”, este mesajul afișat de organizație pe pagina de Facebook, alături de clipul de la protestul pe care câțiva reprezentanți l-au susținut în fața sediului PMB. Cei de la ACCEPT au scandat „Libertatea noastră, nu cenzura voastră” și „Homofobie la primărie”.

PMB afirmă că nu s-ar putea desfășura în siguranță marșul întrucât ar fi prea mulți oameni pe Calea Victoriei într-o zi de duminică, întrucât bulervadul devine pietonal în weekend.
„Deocamdată, Comisia, întrunită în ședință în data de 5 august 2021, a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanții la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfășura pe Calea Victoriei, acolo unde în mod tradițional are loc proiectul intitulat ”Străzi deschise. Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”, susține Primăria.
De asemenea, cei de la Primărie amintesc că solicitarea de a avea 10.000 de participanți pe care a formulat-o ACCEPT este în contradicție cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații.

Primăria Municipiului București anunță printr-un comunicat de presă că s-au oferit mai multe opțiuni Asociației ACCEPT pentru organizarea marșul „Bucharest PRIDE” 2021. ”Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București rămâne deschisă pentru noi discuții cu reprezentanții Asociației, în speranța ajungerii la o poziție comună, se anunță în comunicat.

Calea Victoriei, locul în care s-a desfășurat marșul în anii precedenți are ”deja o densitate importantă de oameni”, fapt care ”reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”, scrie în motivare. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus ca „Marșul Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeași locație dar într-o altă zi, fie în aceeași zi dar într-o altă locație, pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanți adaptat condițiilor sanitare actuale și cu respectarea normelor curente privind adunările publice. ”Menționăm că organizatorii „Marșului Bucharest PRIDE” au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanți, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații. Reprezentanții Asociației ACCEPT au respins pentru moment alternativele prezentate pentru organizarea evenimentului propus”, mai scrie Primăria Municipiului București în comunicat.

Sursaa: Hotnews.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile