Actualitate

Atac cibernetic la Revolut – Datele a peste 50.000 de utilizatori ar fi fost compromise

​​Aplicația financiară Revolut ar fi fost victima unui atac cibernetic în urma căruia datele personale a peste 50.000 de utilizatori ar fi fost compromise, potrivit The Times.

Aplicația financiară Revolut ar fi fost victima unui atac cibernetic în urma căruia datele personale a peste 50.000 de utilizatori ar fi fost compromise, potrivit The Times.

Scurgerea de date care a vizat aplicația Revolut ar fi avut loc duminică noaptea, după ce un angajat al companiei ar fi fost prins într-o înșelătorie de tip phishing.

Datele a 50.144 de utilizatori ai aplicației fintech, precum informațiile de contact și tranzacțiile efectuate, ar fi fost accesate prin intermediul unei terțe părți, mai notează sursa citată.

Hackerii nu au putut accesa și parolele, PIN-ul cardurilor sau alte detalii despre card.

Incidentul a fost scos la iveală de autoritatea de reglementare a datelor din Lituania, unde Revolut deține o licență bancară, conform The Times.

Revolut a declarat pentru Cybernews că în urma atacului, detaliile cardurilor au fost „curățate” și protejate.

Aceeași sursă mai arată că Revolut și-a informat printr-un e-mail anumiți utilizatori că recent aplicația a fost victima unui atac cibernetic din partea unei terțe părți care a avut acces la informațiile userilor pentru o perioadă scurtă de timp.

Au apărut și pe forumul Reddit postări ale userilor care ar fi fost afectați de situație. Un utilizator susține că a contactat Revolut pentru a aflat exact ce informații i-au fost furate.

Cine sunt fondatorii Revolut

Compania de finanțe personale și tranzacții Revolut a fost fondată în anul 2015 de către Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO).

Directorul general (CEO) și co-fondatorul Revolut Nikolay Storonsky (38 de ani) s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, a deținut funcții manageriale în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus.

Tânărul Nikolay Storonsky a studiat fizica și economia la Moscova și a lucrat pentru bănci occidentale ca Lehman Brothers  și Credit Suisse. Storonsky are acum o avere estimată la 7,1 miliarde de dolari, conform Forbes.

De cealaltă parte, celălalt co-fondator al startup-ului fintech, Vladyslav Yatsenko (39 de ani), director de tehnologie, este originar din Ucraina. Yatsenko are dublă cetățenie, ucraineană și britanică, conform Forbes.

El a studiat Calculatoare la Kiev și a lucrat apoi ca programator la Credit Suisse și Deutsche Bank. Potrivit profilului său public de pe LinkedIn, el vorbește rusa și poloneza la nivel nativ sau bilingv, precum și limba engleză. Yatsenko are și el o avere evaluată la 1,1 miliarde de dolari, în prezent, potrivit Forbes.

Reamintim că Revolut, care activează și pe piața din România, a fost evaluat la 33 de miliarde de dolari, după ce a obținut o rundă de investiții de 800 de milioane de dolari, în iulie 2021.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile