Actualitate

Atacuri de cord grave unul dupa altul la sportivii de elită vaccinați : Locul 12 mondial la atletism, diagnosticată cu miocardită după vaccinarea cu a treia doză

Fabienne Schlumpf, deținătoarea recordului elvețian la maraton și atletă olimpică, a fost diagnosticată cu miocardită la scurt timp după ce a primit cu vaccinul de rapel COVID-19, potrivit blogului Covid World.

Schlumpf, care a terminat pe locul 12 în cursa de maraton la recentele Jocuri Olimpice de la Tokyo, nu mai poate concura în viitorul apropiat.

Atleta a făcut publică vestea joi, într-o postare pe Instagram:
„VEȘTI PROASTE
Din păcate, miocardita mă ține pe loc în acest moment. Cu siguranță nu este un moment ușor pentru mine, dar nu renunț. Sper să mă întorc în curând”
În vârstă de 31 de ani, sportiva a declarat că se simțea „obosită” în viața de zi cu zi și, după ce ritmul său cardiac a crescut vertiginos în timpul unei alergări ușoare luna trecută, a consultat un medic care a diagnosticat-o cu miocardită.
Experimentata alergătoare plănuise să meargă într-o tabără de antrenament în Portugalia la începutul acestui an, dar aceasta a fost anulată după ce a fost diagnosticată.
„Nimeni nu poate spune pentru cât timp va trebui să îmi pun cariera în așteptare”.
Schlumpf ahttps://www.instagram.com/accounts/login/ confirmat pentru un ziar elvețian că a fost vaccinată de trei ori și că nu a avut COVID.
Schlumpf, care este specializată în proba de 3.000 de metri obstacole, a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene din 2018.
Recordul ei personal de 9:37,81 este actualul record național elvețian.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile