Actualitate, Externe

Atena: Polițiștii s-au bătut cu pompierii protestatari, după ce tunurile cu apă și gazele lacrimogene nu i-au convins să renunțe la protest

Peste 2000 de pompieri angajați sezonier au protestat vineri la Atena, cerând locuri de muncă permanente și blocând un bulevard din centrul capitalei Greciei, iar forțele de ordine au recurs la tunuri cu apă și gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa mulțimea de manifestanți, potrivit Știri pe Surse. Dacă la Trieste în Italia carabinierii au folosit aceleași instrumente împotriva docherilor ce protestau împotriva certificatului de vaccinare, la Atena scenele filmate dau impresia unei confruntări între polițiști și pompieri, dar dintr-un cu totul alt motiv.

Manifestația a avut loc în fața Ministerului pentru Protecție Civilă și Schimbări Climatice (?), potrivit televiziunii publice grecești. Poliția a operat mai multe arestări, iar un protestatar a fost rănit în timpul manifestației. Pompierii sezonieri sunt supărați că guvernul socialistului Alexis Tsipras nu face nimic pentru a le prelungi contractele de muncă.
„În vară, atunci când erau incendii peste tot, ei ne-au numit eroi. Acum nu vor să știe de noi!”, s-a plâns unul dintre demonstranți.
Aproximativ un sfert dintre toți pompierii din Grecia sunt angajați sezonier, în perioada 1 mai – 15 octombrie.
În vara acestui an, incendii devastatoare de vegetație au distrus zone extinse de păduri, mai ales în zona Atenei și pe insula Evia.
Sursa: Vlad Parau / ActiveNews

 

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile