Actualitate

Atleții americani refuză vaccinarea și avertizează că vor părăsi Jocurile Olimpice dacă vor fi constrânși să se vaccineze

Atleții americani refuză vaccinarea și avertizează că vor părăsi Jocurile Olimpice dacă vor fi constrânși să se vaccineze. „Este sută la sută o alegere personală, iar oricine spune altceva răpește libertățile oamenilor”, au declarat sportivii

După ce s-a dezvăluit că mai mulți atleți olimpici americani participă la Jocurile Olimpice fără a fi vaccinați, aceștia s-au confruntat cu critici acerbe pe internet, ceea ce i-a determinat pe mai mulți dintre ei să riposteze în apărarea alegerii lor de a nu primi vaccinul COVID-19, relatează Blaze media.
Furia a început în urmă cu câteva săptămâni când înotătorul Michael Andrew a declarat că nu va primi vaccinul COVID-19, deoarece fusese deja testat pozitiv pentru COVID și se recuperase. Andrew a fost aspru criticat pentru această decizie, dar și-a apărat decizia, spunând: „Așa că modelul meu de gândire este de genul: dacă l-am luat deja, nu există un risc atât de mare pentru sănătatea mea”. De asemenea, el a indicat că a fost preocupat de posibilitatea de a pierde zile de antrenament din cauza efectelor secundare ale vaccinului.
Se așteaptă ca Andrew să concureze pentru medalii de aur la Jocurile de la Tokyo și a declarat că nu este anti-vaccin în general. Antrenorul echipei masculine de înot a SUA a declarat că Andrew a respectat pe deplin protocoalele de sănătate și siguranță la Tokyo, dar continuă să primească critici dure pentru poziția sa.
Acum, doi membri ai echipei olimpice de tir cu arcul – inclusiv numărul 1 mondial Brady Ellison, își apără, de asemenea, în mod public dreptul de a refuza vaccinul. „Este sută la sută o alegere personală, iar oricine spune altceva răpește libertățile oamenilor”, a declarat Ellison, potrivit Reuters. „Am spus că dacă îl vor face obligatoriu, nu voi veni”. De asemenea, Ellison a precizat că atât el, cât și soția sa au avut deja COVID-19 și s-au recuperat cu succes după aceasta.
Arcașa americană Brady Mackenzie a precizat, de asemenea, că nu a primit vaccinul, declarând: „Să te vaccinezi este ceva în care nu au fost făcute suficiente teste. Aș fi renunțat la Jocuri dacă ar fi trebuit să fac și eu vaccinul”.
Sursa: Active/News/Blaze.media 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile