Actualitate

Au început înșelătoriile cu „pașapoarte de vaccinare”: Prețurile începe de la 100 de euro și pot ajunge până la 450 de euro

Cei care nu s-au vaccinat și nici nu vor să se vaccineze, dar vor să aibă „pașaport de vaccinare” reprezintă victimele perfecte pentru infractori în ultima perioadă. Mai exact, pe internet au început să se vândă astfel de de presupuse documente digitale. Prețurile pornesc de la 100 de euro și pot ajunge până la 450 de euro.

 

Infractorii profită și de faptul că cei înșelați nu vor merge la poliție să reclame, pentru că și ei, la rândul lor ar fi vrut să cumpere aceste pașapoarte de vaccinare în scopul de a înșela autoritățile.

Jurnaliștii de la Il Messaggero au descoperit în Italia un astfel de caz de înșelătorie. Totul începe pe un grup de Telegram, o aplicație care oferă cam aceleași servicii de comunicare ca WhatsApp. Potrivit jurnaliștilor italieni, grupul a reușit să adune aproximativ 14.000 de membri.

Administratorii grupului susțin că au vândut deja peste 1.200 de pașapoarte de vaccinare în Italia. Prețurile începe de la 100 de euro pentru o singură persoană și pot ajunge până la 300 de euro pentru familii de 4 persoane și 450 de euro pentru cele de 6 persoane.

„Certificatele Green Pass pe care le vindem sunt documente emise în mod legal de sistemul sanitar european și, de aceea, sunt documente valide. Nu sunt documente editate! În fața oricărui control va rezulta perfect valabil! Pe documente sunt prezente codurile QR activate legal și care funcționează”, spun administratorii grupului Telegram.

Jurnaliștii de la revista Rolling Stone Italia au descoperit un grup și mai mare, cu zeci de mii de membri, dedicat aceleiași înșelătorii, și au încercat chiar să cumpere un certificat Green Pass.

Sirsa: Cetateanul.net

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile