Simion - sprijin Ucraina
Actualitate, Eveniment, Politic

AUR a semnat o declarație de susținere a Ucrainei pentru a intra în Grupul Conservatorilor din Parlamentul European

Întreg mediul suveranist a fost zdruncinat ieri de declarația de susținere a Ucrainei pe care liderul AUR, George Simion, a făcut-o pentru a intra în grupul ECR (Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni) din Parlamentul European.

Dar de ce ne surprinde această poziție a partidului „suveranist” AUR? Încă de la începutul conflictului din Ucraina, AUR a fost un susținător al asistenței atât financiare cât și militare pentru acest stat, ignorând complet costurile enorme de la bugetul de stat

În noiembrie 2023, în cadrul unui interviu la una dintre cele mai nocive televiziuni românești, Digi TV, George Simion s-a declarat a fi „cel mai mare rusofob”, de parcă rusofobia ar fi o „insignă de onoare” și l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”:

„Putin este un criminal de război. La cei 37 de ani ai mei, pe lângă faptul că sunt cel mai tânăr președinte de partid, sunt și cel mai rusofob”. 

În februarie 2023, în cadrul unei declarații politice susținute în Parlamentul României, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, declara următoarele:

„Astăzi, Ucraina este ea însăși victimă a poftelor expansioniste și intereselor militare și economice ale Rusiei. În spiritul valorilor europene, nu putem fi decât de partea Ucrainei.”

Sunt, deasemenea, binecunoscute pozițiile pro-Ucraina din Parlamentul European ale celui care a deschis lista AUR pentru europarlamentare – domnul Cristian Terheș. Domnul Terheș, un avid susținător al oricărei cauze promovate de ocupantul american în Europa, de la „Slava Ucraina” la „Slava Israel”, indiferent de costurile enorme pe care le plătesc europenii pentru a susține financiar niște războaie care nu ne privesc. 

Iată textul integral al declarației, semnat de președintele George Simion:

Declarație de poziție cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Conducerii Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European,
Stimate domnule Legutko, Stimate domnule Procaccini,

Noi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), dorim să ne articulăm clar poziția cu privire la conflictul în curs între Rusia și Ucraina.

AUR condamnă ferm acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei. Considerăm aceste acțiuni ca pe o flagranta încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Partidul nostru este neclintit în sprijinul său pentru pacea si respectarea stricta a dreptului international.

Suntem solidari cu poporul ucrainean și sprijinim pe deplin dreptul acestuia la o viață liberă și suverană naţiune. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie păstrată și orice soluție a acestui conflict trebuie să fie bazată pe respectarea standardelor și normelor juridice internaționale.

AUR rămâne angajat să promoveze și să susțină principiile păcii, securității și guvernării legislația în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. Credem că includerea noastră în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) va spori eforturile noastre colective de a promova stabilitatea, pacea și respectul pentru dreptul internațional în Europa.

Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a discuta în continuare poziția noastră și de a contribui activ la ECR misiunea grupului în Parlamentul European.

Cu stimă, George Simion Președintele AUR
GRUPUL EcR [06.07.2024]

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile