Actualitate, Externe

Austria nu își mai dorește cooperarea cu UE pentru un nou vaccin anti-covid

Austria anunță că nu va mai colabora cu Uniunea Europeană pentru realizarea unui nou vaccin împotriva virusului. În schimb, țara va colabora cu Danemarca și cu Israel. Anunțul a venit ca o reacție la programul comun al UE pentru achiziționarea vaccinurilor, fiind blamat pentru că este prea lent la încheierea de contracte cu producătorii.

Sebastian Kurz, cancelarul austriac, a anunţat marți că Austria şi Danemarca, membre ale Uniunii Europene, vor colabora cu Israelul şi la cercetarea opţiunilor de tratament.

Cancelarul a menționat faptul că decizia, privind achiziționarea vaccinurilor de către UE pentru toate țările membre a fost corectă, însă Agenția Europeană pentru Medicamente nu a aprobat vaccinurile suficient de rapid, aceasta fiind una dintre problemele majore.

„De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutaţii şi să nu mai depindem doar de UE pentru producţia vaccinurilor din generaţia a doua”, a declarat Sebastian Kurz.

Două treimi din populația Austriei, adică peste șase milioane de oameni, ar trebui vaccinați anual în următorii ani, conform experților.

Companiile farmaceutice Pfizer, Novartis, Polymun şi Boehringer Ingelheim, care contribuie la producţia internă a Austriei, vor fi inspectate de către Sebastian Kurz şi va discuta marţi cu oamenii de ştiinţă şi cu medicii.

Sursa: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile