Actualitate, Politic

Bani pentru clientela politică USR PLUS – Apropiații partidului obțin venituri colosale din instituții publice

Oamenii USR PLUS încasează sume consistente de bani, din consultanță sau din pozițiile pe care le ocupă în conducerea unor instituții publice.

Realizatorul Antena 3 Mihai Gâdea a prezentat două asemenea cazuri, în emisiunea pe care o moderează, Sinteza Zilei. În opinia sa, cei doi, este vorba despre Vlad Alexandru Mixich și Marius-Mihai Vasiliu obțin câștiguri mult peste media salariilor din România, iar acest lucru ridică numeroase semne de întrebare.

Mihai Gâdea a prezentat, la Antena 3, cazul lui Vlad Alexandru Mixich, fost consilier al ex-ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. În octombrie 2016, Vlad Mixich a fost numit ca vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului.

Venituri de 475.000 de euro

În prezent, susține Mihai Gâdea, el este plătit cu suma de 475.000 de euro, ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții.

„Când citești asta te gândești că cei de la Banca European de Investiții au văzut lumina românească și au spus «de astfel de oameni avem nevoie». Numai că în momentul în care intri un pic mai adânc vei descoperi o serie întreagă de lucruri spectaculoase. Domnia sa face consultanță pentru trei spitale regionale care se vor construi în România. În urma consultanței pe care o face spitalele nu s-au făcut.

Hai să ne uităm la suma pe care domnia sa o încasează ca expert consultant. Acest document ne arată totalul veniturilor pe care le are: 457.000 de euro, dar vestea bună pentru domnul Mixich este că toate cheltuielile domniei sale sunt de-asemenea decontate: merge cu avionul, se decontează. O serie întreagă de cheltuieli îi sunt decontate”, a spus Mihai Gâdea cureferire la Vlad Mixich.

Cazul lui Marius Mihai Vasiliu, omul de bază al lui Cristian Ghinea

Cel de-al doilea caz prezentat este al secretarului de stat Marius-Mihai Vasiliu, adus de ex-ministrul USR PLUS Cristian Ghinea în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Presa a relatat despre Marius Mihai Vasiliu că este fiul fostului șef al PDL Tecuci.

A fost consilier al ministrului Integrării Europene, Anca Boagiu în 2005. În 2019 Vasiliu a fost reactivat, la Ministerul Dezvoltării, de Ion Ștefan zis „Grindă”, care-l lăuda ca fiind mâna sa dreaptă, cel mai bun colaborator. După alegerile din 2020, Vasiliu și-a găsit drum în echipa lui Cristian Ghinea, care i-a dat pe mână PNRR.

Mihai Gâdea a prezentat declarația de avere a lui Marius-Mihai Vasiliu, membru în patru consilii de administrație extrem de bănoase.

„Acest domn, că vă dați seama de ce e supărarea mare. Marius Vasiliu este membru în patru consilii de administrație: Comisia specială de retrocedare a ANRP – membru – 29.203 lei, Consiliul de Administrație – Agenția Națională pentru Locuințe – membru – 15.726 lei, Consiliul Director al Fondul Român de Dezvoltare Socială – membru – 24.340 lei, Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări – Eximbank – membru – 128.958 lei. Aici nu este pus salariul de secretar de stat. (…)

Și știți câte cazuri sunt așa? De ce este atât de mare supărare în USR-PLUS că au ieșit de la guvernare pentru Stelian Ion și nu mai știu ce? Aparent pentru treaba asta. Uitați-vă la ce sume și ce poziții au acești domni”, a spus Mihai Gâdea.

 

Sursa: evz.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile