Actualitate, Externe

Benjamin Netanyahu, fostul prim ministru al Israelului, continuă să facă presiuni pentru ca Israelul să administreze cetățenilor a treia doză de vaccin anticovid

Fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu a vorbit de mai multe ori în ultimele zile cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla, și cu directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, se pare că pe la spatele succesorului său Naftali Bennett, în timp ce continuă să facă presiuni pentru ca israelienilor să li se administreze o a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, anunță Times of Israel.

Partidul Likud al lui Netanyahu a dezvăluit inițial, miercuri, detaliile conversațiilor către mai multe instituții media ebraice, care au relatat că apelurile au avut loc fără știrea lui Bennett. Ulterior, biroul lui Netanyahu a emis o declarație potrivit căreia directorii farmaceutici l-au pus la curent cu aprovizionarea cu vaccinuri și cu răspândirea variantei Delta.
Premierul devenit lider al opoziției a declarat că a ajuns la concluzia că Israelul are nevoie de milioane de doze suplimentare și că trebuie să înceapă „imediat” să administreze vaccinuri de rapel adulților.
„Aceasta este singura modalitate de a proteja populația, de a salva vieți și de a menține economia deschisă, având în vedere izbucnirea variantei Delta”, a declarat Netanyahu într-o declarație video.
Pfizer a solicitat autorizația FDA pentru o a treia injecție, deși autoritatea de reglementare americană și oficialii israelieni din domeniul sănătății au declarat că nu există dovezi că rapelurile sunt necesare în acest moment. În prezent, Israelul oferă o a treia doză persoanelor imunocompromise.
De săptămâni întregi, Netanyahu a insistat că a treia doză este necesară imediat, dar unii analiști s-au întrebat dacă această poziție nu este mai degrabă înrădăcinată în dorința sa de a se distanța de politicile noului guvern privind pandemia.
Sursa: Cătălin Vușcan/ AvtiveNews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile