Actualitate, Economic

BITCOIN/ Valoarea celei mai controversate criptomonede a trecut de 60.000 de dolari. Record nou

Criptomoneda a crescut brusc în acest an datorită acceptării mai largi ca formă de plată. Bitcoinul a trecut ieri, sâmbătă, de valoarea de 60.000 de dolari și a stabilit un nou record.

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Ce este bitcoinul?

Bitcoin este prima monedă virtuală descentralizată mondială (criptomonedă). Este un activ în întregime digital și nu este controlat de nicio autoritate centrală (cum ar fi o bancă).

În octombrie 2008, o persoană sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto a publicat o lucrare care a descris moneda virtuală Bitcoin. Acesta a fost intitulat „Bitcoin: un sistem electronic numerar de tip peer-to-peer”.

În ianuarie 2009, Nakamoto a lansat primul software bitcoin care a lansat rețeaua și criptomoneda bitcoin. Nakamoto a părăsit proiectul în 2010 fără a-și dezvălui identitatea, însă fundația a fost stabilită.

Fiecare tranzacție care are loc în rețeaua Bitcoin este înregistrată în blockchain. Este o carte financiară publică sau o colecție publică de conturi financiare. Acum, cu bitcoin poți cumpăra bunuri și servicii pe toată planeta. Alimente, mașini, electronice, bilete de avion și multe altele.

Sursa: Kriptomat

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile