Actualitate

BRAȘOV/ Nașterea în pandemie. Mărturiile unei mame și aberațiile impuse de protocolul statului român

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus s-au născut copii atât în spitalele private, cât și în spitalele de la stat. În fiecare dintre acestea există mai multe protocoale impuse de către stat pentru a combate și preveni răspândirea coronavirusului. În acest caz, o mamă ne povestește drama trăită într-un Spital de stat din Brașov și abuzurile care i-au fost făcute din cauza protocolului.

Avem o viață!

„Scriu aceste rânduri pentru ca oamenii să înțeleagă că avem o viață, atât! Și să încercam să mergem mai departe, statul închiși, cu măști pe fată și respectarea PROTOCOALELOR ABERANTE nu este o soluție!”, scrie aceasta pe pagina personală de Facebook.

A  născut în luna noiembrie, 2020, la Maternitatea din Brașov prin cezariană. Testul COVID era obligatoriu, astfel că, mama a fost chemată înainte cu o zi, pe data de 19 noiembrie la recoltarea probei pentru testul PCR.

„Toate bune. În data de 19 m-am prezentat la maternitate cu bagajul  făcut crezând că sigur voi rămâne( ceea ce era logic, fac test și mă izolează până când nasc). Am fost testată la ora 7 de dimineața, după care îmi spune că rezultatul va veni în cursul zilei și să plec acasă și să revin la ora 18. Am plecat, dar nu-mi ieșea din cap întrebarea: de ce mă trimit acasă? Eu poate acum merg la o terasă și iau SPAIMA, COVIDUL, nu? Unde e logica? In fine… trec peste.”

40 de minute de frig

„Seara la ora 18 mă prezint din nou în fața maternității ( 6 grade erau afară) unde mi se spune să aștept  LA UȘĂ AFARĂ să-mi vină rândul la triaj , în fața mea erau 5 femei care stăteau să nască cu burta la gura, în aceeași situație ca și mine. Intru la 18:40 în maternitate… 40 de minute, femeie gravidă care trebuia să nască a doua zi, am stat afară, în frig, la 6 grade în picioare pentru că acesta este PROTOCOLUL !!!”

Test negativ, masca pe față

„Trec de triaj, mi se spune că sunt VERDE, adică  nu am covid și mă bagă într-un salon cu alte două fete VERZI.

Dar ce sa vezi? Deși eram toate VERZI trebuia să stăm cu masca pe față, inclusiv să dormim cu ea pe față. Vine data de 20, și la ora 11 sunt chemată pentru pregătirea operației. Intru in sală, bineînțeles tot cu masca, pe masă de operație tot cu mască…

Nu mască de oxigen, nu aer!

„La un moment dat simțeam ca nu mai am aer și am cerut să mi se dea masca jos, bineînțeles că nu s-a putut …ĂSTA  E PROTOCOLUL, fac aici o paranteza să specific că eram la a doua naștere, prima a fost la privat ce-i drept … și atunci am avut oxigen la nas de cum m-am urcat pe masă).

Am cerut oxigen pentru că nu mai puteam și mi s-a refuzat categoric chiar și în momentul când mi-a luat-o inima la sănătoasa și au început să scoată aparatele la care eram conectată tot felul de sunete de avertizare că ceva nu era ok cu mine.

Anestezista se răstea la mine să mă liniștesc … eu nu ziceam nimic și nu mișcam un deget… O veșnicie mi s-a părut timpul de când m-am așezat pe masă și până când Domnul Doctor (singurul MEDIC din acea sală, restul…) a scos copilul. În fine…

„Aduceți copilul!”

„Au luat copilul cei de la neonatologie și l-au verificat, mi-au zis că e ok și atât…moașa, sau ce era ea, a pus mâna pe copil și în 5 secunde era cu el la ușă să plece. Atunci am strigat la ea cât am putut eu de tare, să-mi aducă copilul să-l văd, să-l ating … și din nou, s-a urlat la mine PROTOCOLUL!!!! Atunci l-am auzit pe Domnul Doctor spunând răspicat: Aduceți copilul mamei !!!. Zece secunde m-am putut bucura de puiul meu ATÂT, ca apoi să-l revăd după 7 ore.

Lapte praf

„Peste noapte am stat într-un salon, cred că ATI se numește secția, unde am primit îngrijiri și calmante (tot cu mască pe față). Auzeam cum plâng copii undeva într-o sală alăturată și am cerut să mi se mai aducă copilul o dată, bineînțeles nu s-a putut. Mi-au zis să stau liniștita că bebe e bine și că îl voi vedea de dimineață.

De dimineață, în jur de ora 8, în salon a venit medicul neonatolog și a întrebat de mămica Stoica, eu eram… S-a apropiat de pat și mi-a spus că bebe nu e bine, că a vomat toată noaptea și că îmi cere acordul să-i facă analize la sânge pentru ca e suspect de nu știu ce bacterie. Am simțit că leșin, mi-am dat acordul și până la ora 10-10:30 când mi l-a adus în salon am avut impresia că a trecut 1 an…

Mi-au adus copilul, l-am pus la sân și din acel moment el nu a mai vomitat nimic, explicația??? El a refuzat laptele praf, nu i-a priit. Și acum vin și mă întreb, de ce copilul meu a trebuit să sufere? Sa fie îndopat cu lapte praf ca apoi să vomite tot? Pentru că acesta este PROTOCOLUL !!!”, transmite mămica pe Facebook.

După aceea, femeia spune că lucrurile au decurs normal, fiind singură în rezervă. Mai mult, nimeni nu s-a mai atins de copilul acesteia și nu a fost nevoie sa-i dea lapte praf extra.

Acesta este protocolul!

Sper ca situația prin care am trecut eu sa-i facă pe cei ce își doresc cu atâta ardoare să fim închiși și să respectam niște reguli ABERANTE, care nu au nici o logică, să se gândească de două ori înainte dacă așa vor să trăiască de acum încolo! În bătaie de joc pentru că acesta este PROTOCOLUL !

Flavia Groșan, amintită de mămică

„Și să nu uităm de MEDICUL de la Oradea, care își merita cu adevărat titulatura de MEDIC, cum a fost linșată public pentru că nu a respectat PROTOCOLUL !”, încheie aceasta. Mămica amintește de dr. Flavia Groșan care  după ce presa a preluat afirmațiile doctoriței pneumolog-bronholog, care spune că protocolul COVID nu este unul bun și că medicamentele administrate ar putea fi înlocuite cu pastile mult mai eficiente, a fost luată în vizor pentru a fi exclusă de către o Comisie de Etică din profesia de medic. Ea este este împotriva actualului curent al tratării coronavirusului. Aceasta face minuni și a ales să salveze pacienții. Prin mâinile ei au trecut aproape 1000 de bolnavi în diferite stadii care s-au vindecat de COVID-19, fără spitalizare.

Doctorul Groșan a ales să abordeze boala ca pe o pneumonie atipică. Ea avertizează că în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii. „Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare”

 

 

 

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile