Actualitate

Bulgaria îi primește pe toți românii, vaccinați sau nu: Intrarea se face doar pe bază de buletin

Bulgaria s-ar putea să aibă anul acesta mai mulți turiști români pe litoralul Mării Negre decât România. Motivul: îi primește pe toți românii, vaccinați sau nu. Intrarea se face doar pe bază de buletin, anunță Știripesurse.

Persoanele care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie – carte de identitate sau pașaport, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) preluat de sursa citată.

Noile măsuri se aplică până la data de 31 iulie. Potrivit informațiilor publicate de autoritățile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de proveniență pe mai multe zone (verde, portocalie, roșie), în funcție de gradul de răspândire a COVID-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă și România, precizează sursa citată.

Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zonele menționate anterior (verde, portocalie, roșie), respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum și eventuale excepții de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: www.mae.ro/node/51904. Totodată, lista statelor clasificate în funcție de zonă poate fi consultată și pe pagina de internet a Ministerului Sănătății din Republica Bulgaria.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile