Actualitate, Externe

Ca la deținuți : O școală din Washington îi obligă pe elevi să poarte brățări cu GPS pentru a monitoriza „răspândirea virusului”

Un liceu public din statul Washington  i-a obligat pe elevi să poarte brățări cu GPS, atașate la gleznă pentru a contribui la eforturile de depistare și urmărire a COVID, conform Daily Mail.

Liceul Eatonville High School a cumpărat brățări cu GPS, fabricate de o companie numită Triax, atât pentru antrenori, cât și pentru elevii care practică sporturi.

Elevii care joacă volei, baschet, fotbal și fotbal sunt obligați de școală să poarte dispozitivul.
„TraceTag” are senzori vizuali și acustici care îi alertează pe elevi atunci când sunt prea aproape unul de celălalt, colectând în același timp și date de urmărire a contactului, folosite ulterior pentru a identifica ce elevi au avut contact cu alți jucători care au fost testați pozitiv pentru COVID-19.
Asta înseamnă că ar putea fi folosit pentru a alerta un student dacă a fost în contact apropiat cu cineva care are virusul.
Potrivit site-ului web al producătorului, dispozitivul poate fi atașat la o șapcă sau la o cască sau poate fi purtat atașat pe corp.
În prezent, atât elevii vaccinați, cât și cei nevaccinați de la Eatonville trebuie să poarte dispozitivele, dar numai elevii nevaccinați sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile în cazul unui caz pozitiv de COVID-19 detectat în datele de urmărire a contactelor.
 Dispozitivul, menit să colecteze date de urmărire a contactelor în cazul infecțiilor cu COVID-19, a fost comparat cu dispozitivele atașate la gleznă, folosite de persoanele aflate în arest la domiciliu.
Dar această măsură a stârnit o furie generalizată în rândul părinților după ce a fost raportată online, mulți fiind indignați de asemănarea cu dispozitivele utilizate pentru a urmări infractorii aflați în libertate pe cauțiune sau în perioada de probă.
Sursa: Cătălin Vușcan/ActiveNews
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile