Actualitate

Ca și în ghetouri: este interzisă utilizarea telefonului în centrele de vaccinare. Oare de ce? – Dialog halucinant între medic și pacienți, la un centru de vaccinare din Satu Mare

Mai multe persoane se plâng de modul în care sunt tratate la centrul de vaccinare de la Policlinica Veche din municipiul Satu Mare. Acestea susțin că unul dintre medicii de la triaj ar avea o atitudine necorespunzătoare și că jignește pacienții.

O pacientă susține chiar că i s-a refuzat a treia doză de vaccin pentru simplul fapt că și-a făcut cu două săptămâni înainte și vaccinul antigripal. În condițiile în care autoritățile centrale susțin că cele două vaccinuri se pot administra concomitent. Cert este că a fost reprogramată pentru data de 5 noiembrie, dar sătmăreanca susține că nu se mai duce dacă va fi același medic de serviciu.

Redăm mai jos una dintre mărturii:

”Azi am fost cu mama să facă doza a treia la “Policlinica Veche” din Satu Mare unde se află Centrul de Vaccinare. Am fost programați la ora 15:00. Am ajuns la fix. Înaintea noastră erau vreo 40 de persoane, civilizati, stăteau la rând cu mască de protecție. Am așteptat rândul, pe la ora 15:50 după 50 de minute de așteptare am intrat in sala de vaccinare. Eu am intrat cu mama fiind însoțitorul dânsei pentru a completa fisa de vaccinare.

Asistentele erau drăguțe, ne ajuteau cu fisa etc. Din sala de “triaj” se auzeau țipete, am auzit o doamna care spunea la domna doctor (ulterior am aflat fiind vorba de doamna doctor Stratulat): va rog nu vorbiți in halul asta cu mine, am o vârsta, nu sunteți mai presus decât noi care dorim sa ne vaccinam. Încă vreo 10 minute de scandal (nu s-a mai auzit concret, s-a închis usa) domna “pacienta” a ieșit și a plecat fără sa se vaccineze. Am înțeles ca a venit săracă din Carei, dar a iesit plângând, umilit la maxim.

Noi tot am așteptat. La ora 16:00 am luat telefonul mobil in mâna sa plătesc prin aplicația TPARK parcarea, fiindcă a trecut o ora de la prima plata. A venit o asistentă la mine și m-a rugat să ascund telefonul mobil ca, in sala de vaccinare nu este voie. (What?) Aici in paranteza a-și preciza ca in luna mai când m-am vaccinat la Supuru de Jos chiar am făcut un Vlog in centru de vaccinare chiar și momentul când m-am vaccinat, nu era nici-o problema.

In fine, am explicat frumos că doresc să plătesc parcarea. Doamna asistentă a înțeles și m-a rugat să ies in sala de așteptare, acolo am voie cu telefonul. M-am conformat, am iesit și am inceput procedura de plata la parcare. Ei, de aici a început nebunia pe care nu am trăit-o nicodată in viața mea. Eram la finalizarea plății, doamna doctor epidemiolog DIANA STRATULAT, Cordonatoarea Centrului de Vaccinare s-a oprit lângă mine, cu mască pusă așa de chichi de mambo sub bărbie și a început să strige isteric cu un ton de aroganta maxima și flegmatic.

Redau toată discuția, rog organele competente dacă sunt camere video acolo să verifice! Redau discuția:

Doamna Stratulat: Acum in aceasta secunda ascundeți telefonul mobil, nu aveți voie.

Attila: Scuzați-ma doamna doctor, doar am plătit parcarea la mașina, a trecut o ora decand stam aici, și nu doresc o amenda. Am înțeles ca aici in sala de așteptare se poate. Dar ok, imi cer mii de scuze.

Domna Stratulat: (ton ridicat) Nu mă interesează, vă dau afara cu telefonul cu tot in 2 secunde.

Attila: Nu va enervați doamna doctor, sunt in sala de așteptare, cred ca aici am voie sa trimit un mesaj, nu sunt arestat sa nu am dreptul sa țin telefonul mobil in mână.

Domna Stratulat: (ton agresiv, aproape de criza de nervi) Eu sunt Dumnezeu aici, eu tai și spânzur. Va scot de aici cu forța.

Attila: Doamna doctor, dacă ati avut o zi proasta, sau aveți probeleme de a va controla, suntem la o policlinica, va rog din suflet cereti ajutorul unui coleg de specialitate.

Doamna Stratulat: (criza de nervi iesit din comun, a început sa sara pe gresie ca un copil la Auchan când tati nu îi cumpara bomboane, dând cu pumni in perete) Nu sunt nervoasa, sunt o șefa și am tot dreptul sa vorbesc așa cum doresc, marș afară (totul la un ton ridicat și alarmând tot personalul).

Attila: Domna scumpă, am tot dreptul sa stau in sala de așteptare, aștept pe mama care este înăuntru la vaccin, sunt însoțitorul dânsei. Va rog calmați-va.

Doamna Stratulat: Aici faceți ce spun eu, ați înțeles, aici EU sunt tot, aici eu comand. (Alarmând agentul de pază)
A venit domnul de la Security pe care îl cunosc de vreo zece ani, m-a rugat să părăsesc sala, să am in vedere că dacă NU ies doamna îl manancă. Am ieșit doar pentru a nu avea cel de la Security probleme, am stat de vorba puțin cu băiatul care mi-a confirmat ca doamna Stratulat are 42 de plângeri și redau: Atiila, crede-mă in fiecare zi este circ peste circ aici, arunca pe toată lumea afara, urlă cu toată lumea, zilnic este scandal.

In paranteza mai precizez ca la strigatul doamnei Stratulat au iesti vreo 7 asistente care doar s-au uitat, probabil sunt obișnuite cu scandalul făcută de doamna “doctor” și nu au curajul sa intervină.

Mama a iesit după vaccin evident bulversată (a auzit totul) noi am părăsit sala dar se auzea cum doamna Stratulat a reînceput “lupta” cu alți “clienti” care stăteau la vaccinare.

După cele întâmplate am mai sunat câtva prieteni care lucrează in domeniu, i-am povestit ce s-a intâmplat și unul dintre prieteni mi-a relatat ca a pățit la fel. Stătea la vaccin, i-a venit rândul, doamna Stratulat s-a ridicat și a zis: pauza de masa. Dupa o jumatate de ora s-a întors fredonând pe hol celebrul cântec “Partidul Ceaușescu Romania”

Da, dragilor, din păcate medici și asistenții care lupta zi și noapte pentru a ne salva (respect maxim pentru ei) se fac de rușine din cauza acestei doamne doctor epidemiolog DIANA STRATULAT, care crede că, Ceaușescu mai trăiește și ea face parte din Partidul Comunist Român.

Doamna sau “tovarașa” doctor DIANA STARTULAT: Dați-va demisia urgent, aveți probleme vizibile cu stăpânirea de sine de a conduce un centru așa de important în ziua de azi cum este Centrul de Vaccinare!”

 

Sursa: Attila Bertici/ Facebook 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile