Actualitate, Politic

Camera Deputaților a decis – românii amendați în pandemie își vor primi banii înapoi: Amenzile pentru necompletarea PLF se anulează!

Amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate. Deputații au votat, astăzi, un proiect de lege în acest sens, proiectul fiind dezbătut luni și având susținerea coaliției de guvernare. Astfel, sumele încasate de stat vor fi restituite.

Cei care le-au plătit își pot lua banii înapoi, dacă depun o cerere, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului ministrului. În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, se stabilește și procedura prin care vor fi restituite amenzile plătite.

Camera Deputaților este for decizional.

Potrivit expunerii de motive, după intrarea în vigoare a OUG 129/2021, mii de români au fost amendaţi contravenţional, după ce s-au întors din străinătate, pentru că nu au completat formularul din lipsă de informare sau pentru că nu au ştiut cum să acceseze platforma sau pentru că datele acestora nu au ajuns la DSP dintr-o eroare tehnică sau dintr-o problemă birocratică.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Iondenicaieri
Iondenicaieri
1 an în urmă

De frica poporului cumva?