Actualitate

Campania de vaccinare din România e înregistrat un eșec neașteptat de autorități – Raed Arafat, atac la adresa influencerilor. „Vorbesc toată ziua împotriva vaccinului”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit, miercuri, 28 iulie, despre eșecul campaniei de vaccinare. Potrivit oficialului, există mai multe variabile care au condus la interesul scăzut al populației pentru imunizare. Șeful DSU a lansat o serie de acuzații și la adresa persoanelor care promovează fake news-uri pe rețelele de socializare.

Campania de vaccinare din România e înregistrat un eșec neașteptat de autorități, care au fost surprinse de interesul manifestat de cetățeni chiar la începutul acesteia. Treptat, tot mai puțini români au început să se vaccineze cu serurile experimentale COVID-19, iar Raed Arafat, șeful DSU, este de părere că mai mulți factori au contribuit la acest lucru.

 

Raed Arafat, atac la adresa influencerilor. „Vorbesc toată ziua împotriva vaccinului”

Raed Arafat a subliniat că România și Bulgaria au cele mai mici procente în ceea ce privește vaccinarea populației cu serurile experimentale anti-covid. Potrivit șefului DSU, sunt mai multe variabile care au condus la reducerea interesului populației față de vaccinare.

„Am avut o creştere foarte mare la început, după care am văzut că populaţia a început să fie mai reticentă în a merge la vaccinare. Poate pentru că unii au văzut că numărul a scăzut, acum o să vadă că numărul creşte, din păcate. Poate că o să-şi schimbe părerea şi o să vină la vaccinare. (…)

Factorii care duc la asta sunt multipli, nu este un singur factor, nu este o singură chestie. Nu pot să spun că a eşuat unul sau a eşuat altul aici. Sunt foarte mulţi factori care duc la comportamentul populaţional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alţii, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara şi dimineaţa, împotriva vaccinului”, s-a exprimat Raed Arafat.

 

Sursa: evz.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile