Actualitate, Politic

Ce au înțeles șefii AUR în cazul deputatului acuzat de soție că ar fi bătut-o: A fugit covorul și a fost lovită cu ușa peste nas

Dumitru Focșa, deputat AUR, și-a bătut soția cu bestialitate.

Deputatul AUR Dumitru Focșa renunoaște vineri că și-a agresat soția dar că gesturile brutale s-au petrecut pe fondul „geloziei extreme” manifestată de partenera sa de viață. Deputatul spune că soția i-a sustras telefonul și a folosit o sumă de 3.000 lei din banii primiți de la Parlament ca sumă forfetară. Focșa precizează că vrea să-și salveze căsnicia și să meargă cu soția la consiliere de specialitate.

Concluziile preliminare ale „anchetei” interne a AUR în ceea ce privește cazul lui Dumitru Foșca arată că acesta nu și-ar fi lovit soția, iar poliția a fost chemată la insistența unei vecine.

„Sunt niște probleme acolo pe care n-aș vrea să le aduc în atenția oamenilor. (…) E foarte ușor să îl punem la stâlpul infamiei fără să cunoaștem toate dedesubturile. El a intrat în comisia de etică a partidului, am făcut niște investigații, iar lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate. Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevar, o altercație, în care unul împingea de ușă, celălalt ținea ușa și, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”, a afirmat Antonio Andrusceac, deputat AUR pus să conducă „ancheta” internă, pentru Realitatea TV.

Mai mult, deputatul AUR a văzut o tratare în cheie politică a situației, inclusiv prin chemarea poliției. „Femeia a fost influențată, la rândul ei, sub imperiul emoției, de către o vecină al cărei soț face parte dintr-un partid aflat la putere. Ea i-a pus telefonul în mână să apeleze la poliție. Femeia n-a sunat la poliție din proprie inițiativă, să știți”, a mai declarat Andrusceac.

Prima reacție a partidului

Un deputat AUR, Dumitru Focșa, din județul Constanța este în centrul unui scandal, după ce și-ar fi bătut soția. Polițiștii ajunși la domiciliul acestuia, joi dimineață, au chemat ambulanța pentru ca femeia să primească îngrijiri medicale.

„Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident”, transmite AUR, într-o poziție oficială cu privire la acest caz.

„Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”, mai arată partidul.

Reacția Poliției

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2,00, politisti din cadrul Postului de Politie Lumina au fost sesizati, prin apel 112, de catre o femeie, ca ar fi fost agresata fizic de sotul sau, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

„Deplasati la fata locului, politistii au constatat faptul ca cele sesizate se confirma, fiind identificate persoanele in cauza, respectiv un barbat, de 57 de ani, dar si persoana vatamata, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenta. Politistii au solicitat o ambulanta, personalul medical acordand ingrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzand transportarea la spital. Politistii au intocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reiesind risc iminent, insa femeia s-a opus emiterii unui ordin de protectie provizoriu”, a informat IPJ, printr-un comunicat de presa.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, mai arată IPJ Constanța.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile