Actualitate, Politic

Ce ironie: Focșa, exclus din AUR pentru că şi-ar fi bătut soţia, se dedică stopării violenței în familie

Deputatul constănțean Dumitru Focșa a transmis, pe Facebook, motivul pentru care au apărut violenţe în familia sa: ”pe fondul dedicării mele totale în cariera politică pentru a asculta doleanțele cetățenilor”. Le-a cerut cetățenilor ”să-l lase să se dedice stopării violenței în familie din poziția de parlamentar”.

Sâmbătă, AUR a anunțat excluderea parlamentarului, solicitând și demisia sa din Parlament.

Vrea dezbatere privind violenţa în familie

Reacția lui Focșa vine după ce liderul AUR, George Simion, a anunțat excluderea parlamentarului din partid după ce acesta și-a agresat soția și i-a cerut public să demisioneze și din Parlament.

Simion a adăugat că deputatul nu-și va da demisia, deși a promis că o va face dacă partidul i-o va cere, pentru că ”leafa de parlamentar e generoasă”.

Ce a zis Focşa despre stoparea violenţei în familie? „Sunt dispus, alături de colegii mei parlamentari, să inițiez eu această dezbatere, conștientizând greșeala făcută. Majoritatea familiilor românești afectate de violență sunt afectate și de sărăcie atât materială, cât și morală, consum de alcool, lipsă de perspective.

La nivel european există un plan de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice (Convenția de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen.

Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se dorește redefinirea societății după niște principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR și resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive și utopice.

E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere și generarea de soluții relevante pentru stoparea violenței din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar.

Divorțul sau reconcilierea cu soția mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizați fapte însoțite de soluții și nu persoane„, a mai transmis parlamentarul.

A şters postarea că soţia era geloasă

Tot pe Facebook, Dumitru Focșa a explicat că soția sa a devenit în ultimul timp geloasă, chiar i-a luat telefonul de parlamentar și a transferat o parte din bani, ceea ce a dus la tensiunile dintre cei doi.

„Am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu „gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!”….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea. Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot!”, a postat Facebook, dar, ulterior, a şters aceste explicaţii.

 

Sursa. Andrei Stefan / Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile