Actualitate, Politic

Certificatul verde a trecut de Senat: doar cei de la AUR au votat împotrivă, PSD s-a abținut. În lege a apărut un amendament care permite premierului să condiționeze TOATE drepturile constituționale de „green pass”

„Certificatul verde” a trecut de Senat. Mai precis, legea care aprobă ordonanța de urgență a Guvernului pe acest document a trecut cu voturile PNL, USRPLUS și UDMR. Singurii senatori care s-au opus au fost cei de la AUR.

Cei de la PSD s-au abținut în masă. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, parlamentarii PNL au introdus în lege un amendament prin care Guvernul poate institui certificatul verde pentru exercitarea „drepturilor și libertăților fundamentale, în interesul protejării sănătății publice și în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19”. (Amendamentul și legea pot fi citite aici – captura mai jos)

Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca Guvernul să instituie obligativitatea certificatului de vaccinare pentru exercitarea tuturor drepturilor constituționale, inclusiv libertatea de mișcare, nu doar pentru accesul în anumite locații, așa cum este prevăzut în acest moment.

Avocatul Toni Neacșu a comentat în termeni categorici acest proiect:

„Cât să mai reziști?? Nebunia a atins culmi inimaginabile!
Astăzi a trecut prin Senat proiectul de lege referitor la certificatul verde cu un amendament șocant.
Pentru cine nu îl înțelege din prima Parlamentul abilitează Guvernul ca în vederea combaterii pandemiei să poată prin hotărâri de Guvern, la propunerea CNSU, să condiționeze exercitarea TUTUROR drepturilor și libertăților din Constituție de prezentarea certificatului verde, după cum dorește și când dorește!!!


E un coșmar, e incredibil, scandalos, e nesimțire!

Amendamentul de noaptea minții prevede că ASIGURAREA drepturilor și libertăților fundamentale poate fi condiționată, prin HG, de prezentarea certificatului verde!
E vorba despre TOATE drepturile și libertățile din Constituție, este practic vorba despre toată Constituția a cărei aplicare pentru anumite categorii de persoane poate fi condiționată, la dorința administrației publice, de existența și prezentarea certificatului verde!

Nu ți se recunosc drepturile și libertățile fundamentale dacă nu ai certificat verde!

Nici dreptul la muncă, nici dreptul la liberă circulație, nici dreptul la învățătură, nici libertatea individuală, nici dreptul la proprietate privată, nici dreptul la inviolabilitatea domiciliului, nici dreptul la viața privată, nici libertatea de exprimare, nici dreptul la vot, nici dreptul de a fi ales, nici dreptul la ocrotirea sănătății, nici dreptul de asociere, nici libertatea economică, nici dreptul la moștenire, absolut nici un drept!!!! Ești apatrid în propria ta țară, deși aceștia tot au o protecție internațională și stau mai bine.

Premierul, secondat de Arafat, devine Dumnezeu, practic cu drept de viață sau de moarte asupra noastră!!!
Eu nu mai am cuvinte și nu mi se întâmplă des!!!”

Sursa: R3Media 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Mocanu George
Mocanu George
2 ani în urmă

Este inadmisibil ca niște reprezentanți aleși de popor pe baze constituționale pentru a administra Țara, să fie unelte antiromânești conduse și manipulate de terțe entități alogene și EFECTIV (!!!) să încalce Constituția!
Această acțiune a acestui grup infracțional organizat antiromânesc o consider un atac direct împotriva Constituției Țării, împotriva Poporului Român și împotriva Siguranței Naționale și TREBUIE catalogată ca Înaltă Trădare!
Articolul 55 din Constituția României ”APĂRAREA ȚĂRII”, alineatul (1): (1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.
Eu, George Mocanu, cetățean român, voi face tot posibilul să îmi îndeplinesc datoria de a-mi apăra Țara, cu dreptul deplin, constituțional, de a o face!

Telefon
770252736