Actualitate, Sport

CFR Cluj câștigă campionatul României pentru al cincilea an consecutiv

CFR Cluj este campioana României. Echipa antrenată de Dan Petrescu și-a asigurat matematic titlul, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2021-2022, după ce a învins Universitatea Craiova, scor 2-1.

Ardelenii au sărbătorit pe teren propriu trofeul pe care și l-au adjudecat cu o etapă înainte de finalul play-off-ului.

Dan Petrescu a sărbătorit împreună cu jucătorii lui

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică seara, după câştigarea titlului, că a trăit la intensitate maximă finalul partidei cu Universitatea Craiova. El a recunoscut că în cazul în care echipa sa era egalată, CFR Cluj n-ar mai fi putut să-şi revină la timp pentru partida cu FCSB din etapa următoare, care s-ar fi jucat cu trofeul pe masă.

„Îi felicit pe aceşti băieţi, au făcut un lucru minunat. De asemenea îi felicit pe cei de la FC Voluntari, nu mă aşteptam (n.r. – să o încurce pe contracandidata la titlu FCSB). Pentru că atunci când auzi că se joacă acasă la FCSB când trebuia să se joace la Voluntari… te gândeşti că nu mai ai nicio şansă. Dar iată că Voluntari şi Craiova au arătat că acest campionat s-a jucat pe teren. Eu azi nu aş fi vrut să luăm gol.

Dacă am ceva să reproşez băieţilor e golul primit şi ocazia lui Petrila, pentru că se făcea 3-1 şi finalul era mai liniştit. Aşa, sincer vă spun, vedeam în faţa ochilor un gol al Craiovei în ultimul minut. Şi dacă ne egalau, nu cred că mai puteam după-aia să ne revenim pentru meciul cu FCSB, pentru că tragedia ar fi fost prea mare. I-am fi dezamăgit pe suporteri. Ştiam că trofeul e aici, la Cluj, şi voiam neapărat să-l câştigăm aici”, a declarat tehnicianul la Digi Sport 1.

 

CFR Cluj are 8 titluri de campioană

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, clujenii au 57 de puncte, în timp ce a doua clasată, FCSB, care a făcut egal, sâmbătă, cu FC Voluntari, are 53 de puncte și nu mai are șanse la titlu. CFR este pentru al 5-lea an la rând câștigătoarea Ligii 1. A ajuns astfel la 8 titluri cucerite în întreaga istorie a clubului și este a treia cea mai titrată echipă din România.

CFR Cluj a obținut prima dată trofeul în sezonul 2007-2008, cu Ioan Andone pe bancă. Pe 10 iunie 2017 a fost numit antrenor Dan Petrescu, cel care a făcut minuni și a contribuit la câștigarea titlurilor din 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile