Actualitate

Chemați după CORN și LAPTE. Elevii și părinții trebuie să le ridice de la școală chiar și în scenariul 3

Cornul și laptele pentru zilele în care elevii au stat acasă în contextul pandemiei de coronavirus și a scenariului 3 sunt totuși livrate în școli. Elevii sau părinții acestora sunt chemați la școală ca să le ridice. Documentul a fost dat de Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Instituția menționată a pus în practică o hotărâre adoptată de Guvernul României pe 24 februarie 2021 și care a intrat în vigoare pe 3 martie anul acesta.

Distribuția în funcție de scenarii

În scenariul 2, de exemplu, unde sunt între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, în care merg fizic la cursuri toții elevii din ciclul primar, cei din clasa a VIII-a și copii de la grădiniță, noua legislație prevede că aceștia vor primi produsele la școală, cum e normal. Pentru cei care sunt online, adică elevii din clasele V-VII, regulile sunt următoarele:

„Pentru elevii din învățământul gimnazial, din clasele V-VII, cu participare zilnică în sistemul online, distribuția produselor se efectuează în concordanță cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului numărul 640/2017, cu modificările și completările ulterioare și primesc produsele aferente perioadei respective după revenirea în unitate de învățământ conform art. 8 alin. 32, iar completarea Anexei nr. 4, respectiv evidența unică din Ghidul solicitantului se realizează conform prezenței din catalogul de prezență pe evidentelor de participare la cel puțin o oră de curs pe zi”, se arată în document.
În mod paradoxal, pentru localitățile aflate în scenariul 3, adică acolo unde rata de infectare este peste 3 cazuri la mia de locuitori, elevii sau părinții lor trebuie să meargă la școală ca să ridice produsele, dacă fac ore online, potrivit adresei oficiale și legislației în vigoare:

Pentru elevii din celelalte clase, cu participare zilnică în sistem online, distribuția produselor se efectuează normal.

Inspectoratele Școlare, dar și părinții, văd această măsură ca una aberantă, deoarece școlile au transmis elevilor și părinților să vină să ridice cornul și laptele inclusiv în școlile aflate în scenariul 3, roșu.

Sursa foto: sibiuindependent.ro

Sursa text: edupedu.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile