Actualitate, Externe

Children’s Health Defense câștigă procesul împotriva Comisiei Federale pentru Comunicații referitor la orientările privind siguranța tehnologiilor 5G și wireless – Deputatul Mihai Lasca a fost singurul care s-a opus în Parlament împotriva proiectului 5G

Children’s Health Defense (CHD), organizația americană pentru apărarea sănătății copiilor condusă de Robert F. Kennedy Jr., a câștigat vineri un proces istoric împotriva Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC), care contestă decizia agenției de a nu revizui orientările sale din 1996 privind sănătatea și siguranța în materie de tehnologii de comunicare fără fir, inclusiv 5G, informează The Defender.

În România, proiectul de lege privind rețelele 5G a fost adoptat de Camera Deputaților în luna mai 2021.

Doar deputatul independent Mihai Lasca a votat împotriva acestui proiect al rețelei 5G.  Camera Deputaţilor, a adoptat proiectul privind implementarea reţelelor de tip 5G in România.

 

 

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul DC și-a publicat decizia pe 13 august. Curtea a decis că FCC nu a luat în considerare dovezile care nu sunt legate de cancer privind efectele adverse ale tehnologiei wireless asupra sănătății atunci când a decis că orientările sale din 1996 privind emisiile de radiofrecvență protejează sănătatea publică.
În hotărârea instanței se precizează:

„Cazul va fi retrimis Comisiei pentru a oferi o explicație motivată pentru convingerea sa că orientările sale protejează în mod corespunzător împotriva efectelor nocive ale expunerii la radiații de radiofrecvență…”.

Președintele CHD – și avocat în acest caz, Robert F Kennedy Jr. a declarat:

„Decizia instanței expune FCC și FDA ca agenții captive care și-au abandonat datoria de a proteja sănătatea publică în favoarea unei cruciade concentrate exclusiv pe creșterea profiturilor industriei de telecomunicații.”

Avocatul principal al CHD pentru acest caz, Scott McCollough, un avocat specializat în telecomunicații și drept administrativ care a reprezentat reclamanții în cadrul audierii, a declarat:

„Aceasta este o victorie istorică. FCC va trebui să redeschidă procedura și, pentru prima dată, să se confrunte serios și responsabil cu volumul imens de dovezi științifice și medicale care arată că orientările actuale nu protejează în mod corespunzător sănătatea și mediul.”

„…FCC a eșuat complet în a recunoaște, și cu atât mai puțin, în a răspunde la observațiile referitoare la impactul radiațiilor RF asupra mediului… Dosarul conține dovezi substanțiale ale potențialelor pericole asupra mediului.”

Reclamanții din acest caz au depus 11.000 de pagini de dovezi ale vătămărilor provocate de tehnologiile 5G și wireless, pe care FCC le-a ignorat, inclusiv dovezi ale unor boli deja existente pe scară largă.

În consecință, este de neacceptat ca Parlamentul României să îmbrățiseze tehnologia 5G cu singur vot împotrivă, cel al deputatului independent Mihai Lasca. În ciuda numeroaselor avertizări privind nocivitatea 5G se pare că oamenii încă nu au conștientizat pericolul medical la care se supun. Totuși este îmbucurător că măcar un singur deputat din România, independent chiar, a votat împotriva acestei tehnologii dăunătoare.

Sursa: ActiveNews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile