Fară Categorie

CHINA/ Furtună puternică de nisip. Zboruri anulate și calitatea aerului afectată

În China, regiunea din jurul Beijingului și nord-vestul țării au fost lovite de o furtună de nisip. Aceasta este considerată de specialiști cea mai gravă din ultimul deceniu. Calitatea aerului este sub nivelul recomandat, iar peste 400 de zboruri au fost anulate, transmite Reuters.

341 de persoane dispărute

Praful de culoare maronie care a acoperit Beijingul, Mongolia, dar și provinciile Gansu, Shanxi și Hebei provine din deșertul Gobi, iar Administrația Meteorologică din țară a emis, luni dimineață, o alertă galbenă. Potrivit presei locale, cel puțin 341 de persoane au dispărut în Mongolia.

Zboruri anulate

Aproximativ o cincime din zborurile de pe Aeroportul Internațional Beijing Capital și Aeroportul Internațional Beijing Daxing au fost anulate începând cu ora locală de prânz (06:00, ora României), mai multe decât erau anulate în mod normal în sezonul furtunilor de nisip.

Calitatea aerului afectată

Indicele oficial al calității aerului din Beijing a atins un maxim negativ de 500, considerat un pericol pentru populație. Concentrația particulelor de praf în unele districte din capitală a măsurat 8.000 micrograme de praf pe metru cub, în condițiile în care calitatea normală a aerului ar trebui să aibă cel mult 50 de micrograme. Ministrul Mediului a declarat că se așteaptă ca furtunile să se deplaseze înspre zona sudică.

Alternative

Guvernul chinez a demarat mai multe programe de reîmpădurire, în încercarea de a reduce gravitatea furtunilor și cantitatea de praf aduse.

Surse: Reuters, Biziday

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile