Actualitate

CÎMPEANU/ Se va decala Evaluarea Națională și admiterea pentru ca elevii să fie prezenți fizic. Bacalaureatul nu intră în decizie

Posibile modificări ale calendarului examenelor au fost luate în calcul de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din cauza problemelor cauzate de evoluția pandemică, dar și de insistența ministrului de desfășurare a cursurilor și a examenelor cu prezența fizică a elevilor.

Declarația lui Cîmpeanu

”Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Tot în scopul desfășurării orelor în format fizic, ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației va fi modificat astfel că, școlile vor trece la cursuri în format online, atunci când localitățile intră în carantină, nu când intră în scenariu roșu, așa cum era reglementat până acum. În baza calendarului stabilit de Ministerul Educației, examenul de Limbă și literatură română, din cadrul Evaluării Naționale, ar fi trebuit să aibă loc pe 22 iunie, iar proba la matematică pe 24 iunie. Bacalaureatul este programat în perioada 14 iunie – 5 iulie.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile