Actualitate, Social

Cîmpeanu vrea toți profesorii vaccinați. Doar 43% dintre cadrele didactice și-au administrat dozele

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, spune că mai puţin de jumătate din personalul din învăţământ s-a vaccinat. Explicația ar fi că sunt cadre didactice care nu ştiu să folosească platforma de programare. Cîmpeanu mărturiseşte că nu are o explicaţie pentru reticenţa dascălilor faţă de vaccinare, dar va lua măsuri de limitare.

Profesorii vaccinați au acces în școală

Ministrul dorește să impună ca dascălii care vor participa ca supraveghetori la examenele naţionale să fie plătiţi cu sume „motivante”, însă să aibă posibilitatea de a intra în săli doar dacă s-au vaccinat.

Declarația lui Cîmpeanu

„De mai bine de două săptămâni, progresele sunt foarte lente, tocmai de aceea ne mobilizăm. Ieri am avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii generali adjuncţi în care am solicitat ca element de sprijin fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru. Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care – tot vorbim de digitalizare şi de predarea online – care au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă şi nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru şi am solicitat ca în fiecare şcoală să fie desemnată o astfel de persoană”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, la Digi 24.

Somați să întrerupă campania

„Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării, nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel, dar suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. (…) Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii”, a afirmat el.

100 lei/ oră la supravegheat

„La examenele naţionale vom avea nevoie de supraveghere şi s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevi care dau examenele de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a susţinut ministrul.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Petru Codrea
Petru Codrea
3 ani în urmă

Un idiot care a fost cumparat cu multi Dollar sa minta.Criminal al poporului,inamicul tari ! Inamicul al oamenilor ! Pe astia ar trebui executati inediat cum au ecxecutat pe Ceausescu!